Kültür-SanatManşet

İzzet Keribar ‘Venedik Karnavalı’ Fotoğraf Sergisi ile 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde

0

Fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, her yıl 16 Şubat’ta başlayıp 40 gün süren; su üzerindeki gösterileri, rengârenk kostümleri, süslü maskeleri, sokak tezgâhlarında sergilenen yiyecekleri ve çeşitli etkinlikleri ile gerçekleştirilen Venedik Festivali’ni fotoğrafladı. Sergi 25 Temmuz’da 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde açıldı.

Sergi 14 Ağustos’a kadar gezilebilecek.

İzzet Keribar

1936 yılında İstanbul’da doğan İzzet Keribar, genç yaşından itibaren fotoğrafa karşı ilgi duydu ve 1957 yılında askerliğini yapmak üzere gittiği Kore’de, bir yıl boyunca fotoğraf çekerek, tekniğini ve deneyimini geliştirdi.

1980 yılından bugüne yurt içinde ve yurt dışında fotoğraf amaçlı geziler düzenlemekte ve yoğun olarak fotoğraf üretmeye devam etmektedir.

Sahibi olduğu Türkiye ve dünya fotoğrafları arşivi, ülkemizin en önemli fotoğraf arşivlerinden biridir.

İzzet Keribar, İFSAK’ın onur üyesidir. Uluslararası Fotoğraf Federasyonu tarafından 1985 yılında A.Fiap ( Sanatçı ), 1988 yılında da E.Fiap (Ekselans) unvanları ile onurlandırılmıştır.

1982 yılından beri, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda kişisel fotoğraf sergisi ve dia gösterisi gerçekleştiren Keribar, İFSAK fotoğraf kurslarına eğitmenlik yapmakta, Türkiye’de yapılan fotoğraf yarışmalarının jürilerinde yer almaktadır.

Yurt içinde ve yurt dışındaki fotoğraf yarışmalarında birçok ödül sahibi olan Keribar, son yıllarda, fotoğrafçılığı profesyonel bir meslek olarak yürütüyor ayrıca fotoğrafçılığın Türkiye gelişmesi için ve Türkiye’nin yurt dışında en iyi yönleriyle tanınmasına yardımcı olmaktadır.

Sanatçının online galerisi www.sanatgezgini.com’dur.

You may also like

Comments

Comments are closed.