ManşetTürkiyeYerel

Bayrampaşa otogarı yerine, teknokent temelli ‘ekosistem’

0

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile birlikte incelemelerde bulunduğu İstanbul otogarının, ‘kendi içinde değerli bir ekosisteme dönüştürüleceğini’ söyledi.

Otopark hizmetleri belediye meclisi kararıyla İSPARK A.Ş.’ye devredilen Bayrampaşa Otogarı’nda incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, otogarın sözleşmesinin Mayıs ayı itibarıyla bittiğini, kendilerinin de işletmesini IBB iştiraki olan İSPARK A.Ş’ye devrettiklerini anlattı. İmamoğlu, otogarların şehir dışına alınması konusuna da değindi: “İstanbul’un yapılan makro planlamasında herkesin ortak fikri, hem Bayrampaşa hem Harem otogarlarının daha şehir dışına, ana ulaşım akslarına hakim, elbette raylı sistemlerle de buluşan bir düzenekte yerleştirilmesidir” dedi.

Otogar’daki aktörlerle tartışarak ve uzlaşarak, bölgenin dönüştürüleceğini, en başta güvenlik sorunu ve çevreye verdiği zararları gidermeye odaklanacaklarını belirten İmamoğlu, otogarın geleceğiyle ilgili şunları söyledi: Daha önce birkaç sıfat içeren tanımlama olduğu için öyle ifade ettim. Dedim ki, ‘Bu güzel otogarı biz akla ve bilime peşkeş çekeceğiz.’ Nedir o? Biz, burayı büyük bir yeşil alan içerisinde bilim, AR-GE ve teknokent merkezine dönüştürmek istiyoruz. Yani yüksek teknolojiye insan yetiştiren, eğitim veren, meslek öğreten bir merkeze dönüştürmek istiyoruz. Var olan yapının büyük bir revizyona ihtiyacı var. Bütün bunları yerine getirerek kendi içinde değerli bir ekosistem oluşturmak istiyoruz. “

İmamoğlu, otogarın yerinde 21. yüzyıla yakışan, İstanbul’un göbeğinde insanların nefes aldığı keyifli bir merkez yapacaklarını belirterek, “Kamusal alanda kamu hizmeti üretmek zorundayız” dedi. Taşınma ve teknokent projesinin iki yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.