Kültür-SanatManşet

Susma Platformu ve Altyazı Sinema Derneği’nden Bakur’a destek çağrısı

0

Çözüm süreci devam ederken çekilen ve Türkiye sınırları içindeki PKK kamplarının ülke dışına çekilmesini konu alan Bakur belgeseline açılan ‘terör propangandası’ davasının duruşması bugün. Sinemacılar ve belgeselciler sosyal medyadan destek bekliyor.

2013 yılında barış ve çözüm süreci devam ederken çekilen Bakur belgeseli, aynı yıl Nisan ayında düzenlenen İstanbul Film Festivali programından kayıt tescil belgesi olmadığı için çıkarılmıştı. Ardından Mayıs 2015’te Batman’da Yılmaz Güney Sineması’nda ilk defa gösterilen belgeselin yönetmenleri Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu’na, bu gösterimden iki yıl sonra ‘terör propagandası yapmak’ suçlamasıyla dava açıldı.

2017 yılında açılan Bakur davasının, bugün saat 14:00’da gerçekleşecek olan yedinci duruşması Batman’da görülecek. Yargılamaya karşı Çayan Demirel ve Ertuğrul Mavioğlu’nun yanında olan Susma Platformu ve Altyazı Sinema Derneği, Bakur belgeseli davasına destek amaçlı bir sosyal medya kampanyası yapma kararı aldı. Dün akşam saat 21.00’de başlayan sosyal medya kampanyası halen sürüyor. Kampanya boyunca #BelgeselSinemaYargılanamaz ve #SinemayaÖzgürlük etiketleri kullanılacak.

Çözüm sürecinin devam ettiği 2013 yılında Türkiye sınırları içindeki PKK kamplarını görüntüleyerek örgütün Türkiye dışına çekilme sürecine tanıklık etmek üzere yola çıkan Bakur, gerek Türkiye’de gerekse DOK Leipzig, Visions du Réel, Stockholm Film Festivali ve Akdeniz Film Festivali gibi uluslararası önemli belgesel festivallerinde bugüne kadar on binlerce izleyiciyle buluştu.

You may also like

Comments

Comments are closed.