EkolojiManşet

Gediz Deltası’nın ‘Dünya Doğa Mirası’ olması için Tarkan’dan destek

0
GEDİZ DELTASI UNESCO YOLUNDA... TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ SULAK ALANLARINDAN BİRİSİ OLAN İZMİR'İN GEDİZ DELTASI'NIN UNESCO DÜNYA DOĞA MİRASI LİSTESİNE DAHİL OLMASI İÇİN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ BAŞLATTIĞI KAMPANYA BÜYÜK SES GETİRİYOR

Ünlü şarkıcı Tarkan, İzmir’in Gediz Deltası’nın UNESCO Dünya Doğa Mirası ilan edilmesi için destek çağrısında bulundu. Seslendirdiği video ile Doğa Derneği’nin yürüttüğü kampanyaya destek veren Tarkan, daha önce Burdur Gölü ve Hasankeyf gibi önemli doğal ve kültürel alanların korunması için yapılan çalışmalarda da  rol üstlenmişti.

UNESCO kriterlerinin hepsini sağlıyor

Gediz Deltası, İzmir gibi nüfusu dört milyonu aşan bir metropolün içinde yer alan eşine az rastlanır bir sulak alan. Flamingoların tüm dünya nüfusunun neredeyse yüzde onuna ev sahipliği yapan delta, yüzlerce kuş ve canlı türünün yaşam alanı olma özelliği taşıyor. Dünya ölçeğinde Önemli Doğa Alanı ve Önemli Kuş Alanı olan delta, nesli tehlike altında olan tepeli pelikan, Akdeniz foku ve Caretta caretta deniz kaplumbağasının birlikte yaşadığı nadir alanlardan biri. Bilim insanlarının raporları, Gediz Deltası’nın dört UNESCO Dünya Doğa Mirası kriterinin dördünü birden sağladığını ortaya koyuyor.

Doğa Derneği, Şubat 2019’dan bu yana, deltanın UNESCO Dünya Doğa Mirası ilan edilmesi için kampanya yürütüyor. Deltanın doğal güzelliklerinin ve burada yaşayan canlı türlerinin dikkat çektiği videoda Tarkan, “Gediz mirasımızdır” diyerek deltanın korunması gereken bir doğal alan olduğunun altını çiziyor.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.