Hafta SonuHaftasonuKültür-SanatManşet

Kalıcı Güncel: Doğa

0

Sürdürülebilir yaşam anlayışı doğrultusunda uluslararası güncel performans pratiklerine alan açmaya, yeni yerleşkesi K2 Urla Nefes Alanı’nda devam eden Açık Stüdyo, insan ve doğa ilişkisini sorguladığı yeni projesi Kalıcı Güncel:Doğa ile 10 sanatçıyı bir araya getiriyor.

Proje, insanın yaşama ilişkin hoşnutsuzluklarının; varlığı açısından merkezi bir önem taşıyan, doğa ile kurduğu ilişkisinde oluşmuş aksaklıklardan kaynaklandığı düşüncesini öne sürüyor. Bu konsept doğrultusunda gerçekleştirilen Kalıcı Güncel: Doğa, atölye çalışmaları, performanslar ve tüm bu etkinlikleri içeren bir belgesel video yapımından oluşuyor.

Projenin atölye ve performans etkinlikleri 15 Temmuz – 1 Ağustos tarihlerinde. İlyas Hayta tarafından çekilecek aynı adlı belgesel filmin gösterimi ise eylül ayı içinde gerçekleştirilecek.

Kalıcı Güncel: Doğa kapsamında iki Avrupalı ve sekiz Türkiyeli sanatçı, dört farklı performans ve üç atölye çalışmasında bir araya gelecek. İki hafta boyunca alanda konaklayacak sanatçıların, tamamı insan ve doğa ilişkisi üzerine ürettikleri içeriklerin bazıları alana özel olarak yerinde tasarlanacak, bazılarıysa alana duyarlı biçimde yeniden yorumlanacak.

Bu yılki etkinliklerde, daha önce Açık Stüdyo ile işbirliği yapan Serenay Oğuz, Umut Sevgül, Metehan Kayan, Sarp Keskiner’in tasarım ve performanslarının yanı sıra, Aslı Bostancı ve Fatih Gençkal da ilk kez çalışmalarını paylaşacak. Programın konukları arasında Gaby Koch, Felix Bürkle , Bahar Nihal Ersözlü ve Süha Ertekin de bulunuyor.

It is happening.

Ücretsiz ve herkesin katılımına açık etkinliğin programı şöyle:

“Kalıcı Güncel: Doğa Beden, Zihin ve Ruh Bütünlüğüne Yönelik Çalışmalar 

15-20 Temmuz tarihlerinde;

Yetişkinler için

15.30-17.00  Fatih Gençkal ile Yoga;

17.30-19.00 Süha Ertekin ile Tai Chi;

Çocuklar için

15.30-16.30 Bahar Nihal Ersözlü ile Tai Chi ve Şiir (Küçük Tao Yolda okumalarıyla)

17.30-18.30 Bahar Nihal Ersözlü ile Tai Chi ve Şiir (Küçük Tao Yolda okumalarıyla)

“Ecological Body: Animal Instinct” Kontak Doğaçlama Performansı

20 Temmuz, saat 21.00’de, Gaby Koch ve Serenay Oğuz tarafından, müzisyen Sarp Keskiner’in katılımıyla.

“Di-Kine” Mekana Duyarlı Performans

20 Temmuz, saat 20.00’de ve 1 Ağustos saat 19.30’da, Metehan Kayan ve Umut Sevgül tarafından,

“Ses-Beden” Atölyesi

31 Temmuz’da saat 15.30-19.30 saatlerinde

1 Ağustos’ta 10.30-12.00 saatlerinde Aslı Bostancı tarafından,

“Calling Vaikhari” Ses-Beden Performansı

1 Ağustos, 20.30’da, Aslı Bostancı tarafından;

“The Wood Project – İzmir Mekana Duyarlı Performans

1 Ağustos, 21.30’da, Felix Bürkle, Metehan Kayan, Serenay Oğuz, Umut Sevgül tarafından, müzisyen Sarp Keskiner’in katılımıyla sunulacak.

Rezervasyon ve ulaşım için iletişim: [email protected]

Şiirden bedene…

Açık Stüdyo

Şafak Ersözlü ve Bahar Nihal Ersözlü tarafından güncel performans pratiklerine yeni alanlar açmak amacıyla 2016 yılında kuruldu. İzmir kent merkezindeki kara kutu tipi bir stüdyoda başlayan yolculuğuna, Urla’da devam eden ekip kendini bir performans araştırmaları inisiyatifi olarak tanımlıyor.

İnisiyatif, 2019 yılı itibariyle farklı alan ve konseptlerde projeler geliştirme olasılığını da akılda tutarak öncelikli çalışmalarını sürdürülebilir yaşam düşüncesi etrafında K2 Urla Nefes Alanı’na odaklıyor.

BOŞLUĞUN Palimpsesti.

Şafak Ersözlü ve Bahar Nihal Ersözlü’nün geçmiş deneyimleri arasında budalasultan kolektifi adı altında ürettikleri dört özgün eser ve Sanatta Görünürlük Festivali – İzmir adlı üç festival etkinlik yapımı bulunuyor.

Açık Stüdyo’nun geçmiş etkinlikleri arasında ise Yoshiko Chuma (ABD), Tijen Lawton (Belçika), Sybrig Dokter (İsveç), Matej Matejka (Polonya), Marilli Mastrantoni (Yunanistan) ile yürüttüğü uluslararası konuk sanatçı programları, Sanatta Görünürlük Festivali – İzmir & Sofia Underground International Performance Art Festival işbirliği etkinlik tasarım ve sunumları yer alıyor.

 

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.