EkolojiManşetTürkiye

Dalaman’daki orman yangını ‘kısmen’ kontrol altında, şimdi de Milas…

0

Dalaman’da dün öğleden sonra çıkan ve Fethiye’ye sıçrayan orman yangını 18’inci saatinde kısmen kontrol altına alındı.  350 hektar alanın zarar gördüğü yangın henüz tam anlamıyla söndürülemeden bu kez Milas’tan yangın haberi geldi.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde dün çıkan ve Fethiye’ye sıçrayan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen ve 18 saat boyunca yerleşim yerlerini de tehdit eden yangınla ilgili son bilgileri, saat 08.15 sıralarında yangın bölgesinde kameraların karşısına çıkan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli verdi.

Bakan Pakdemirli şunları söyledi:  “İlk tespitlere göre zirai tarladan çıkan bir yangın ve tamamen kontrol altına alınmış durumda. Tedbir amaçlı boşaltılan mahallere vatandaşlarımızın geri dönüşleri başladı.

Büyüklük itibarıyla çok büyük değil ama yerleşim yerlerini tehdit ettiği için ciddiye alındı ve tüm kurumlar ciddi bir çalışma yaptı. 350 hektarlık bir alandan bahsediliyor ki çalışmalar sonucu netleşecek. Türkiye’nin en büyük orman yangının 17 bin hektarlık olduğunu hatırlatmak isterim.

Helikopter ile havadan baktık, yangındaki durum korktuğumuz gibi değil, korkutucu olan yerleşim yerlerini tehdit etmesiydi.  Sıcaklık, nem ve rüzgar dün yangının hızlı şekilde yayılmasına neden oldu. Bu saat itibarıyla ise, rahat konuşuyoruz ve bunu görünmez kahramanlarımıza borçluyuz.”

Biri bitmeden diğeri: Milas ormanları da yanıyor

Dalaman’daki yangın henüz tam anlamıyla söndürülemeden bu kez Milas’ta orman yangını çıktı. Muğla’nın ilçesi Milas’ın Kıyıkışlacık Mahallesi’nde kızılçam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alanda, saat 09.00 sıralarında, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.İhbar üzerine bölgeye orman ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yerleşim alanlarını tehdit eden yangın için itfaiyeden destek istendi  Kıyıkışlacık Mahallesi’nde tehlike yaratmaması için yerleşim yeri yakınında ayrıca ekipler konuşlandırıldı. Yangını söndürmek için havadan ve karadan müdahaleye başlandı.

 

Aydos ormanı da yandı

İstanbul’un Kartal ve Pendik ilçeleri arasındaki Aydos’ta bulunan ormanlık alanda saat 16.00 sıralarında çıkan yangına müdahale için olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevlere söndürme helikopteriyle de müdahale edildi. Yangını söndürmek için çevredekiler de çaba sarf etti. Yangın yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı. İtfaiyenin soğutma çalışmaları devam ediyor.

 

 

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.