ManşetTürkiyeUncategorized

Trafik saldırganlarına 20 yıl hapis cezası istendi

0

Pendik’te yol vermedikleri gerekçesiyle önünü kestikleri araç içindekilere saldıran iki kardeş için iddianame düzenlendi. Seydioğlu Baklava A.Ş. sahipleri Hasan ve Hüseyin Sel hakkında 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul Pendik’te, D-100 karayolunda geçen cuma akşamı trafikte yaşanan tartışma sonucu yedi aylık hamile Ayfer Bahçıvan ve eşi Yunus Emre Bahçıvan’ın içinde bulunduğu araca saldıran Seydioğlu Baklava AŞ’nin sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Şüphelilerin, 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması talep edildi.

İstanbul Anadolu başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede taraflar arasında yaşanan olay anlatıldı. İddianamede Sel kardeşler şüpheli, Yunus Emre Bahçıvan ve eşi Ayfer Bahçıvan ise müşteki olarak yer aldı.

Müştekilerin saldırıyı cep telefonlarıyla kaydettiği, görüntülerin bilirkişiler tarafından incelenmeye alındığı kaydedilen iddianamede, şüphelilerin, ‘kara ulaşım araçlarını alıkoyma’‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ ve ‘mala zarar verme’suçlarından beş yıl dört aydan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep edildi. Mahkemenin 15 gün içinde iddianameyi kabul veya ret yönünde karar vermesi bekleniyor.

Saldırıya uğrayan Bahçıvan’a takipsizlik

Sel kardeşlerin şikayeti üzerine Yunus Emre Bahçıvan hakkında başlatılan soruşturma ise takipsizlikle sonuçlandı. Takipsizlik kararında, olayların Hasan ve Hüseyin Sel kardeşlerin suç teşkil eden davranışları sonucu gerçekleştiği belirtilerek Bahçıvan hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.