KadınManşetTürkiye

Şule Çet davası: Tutukluluğa devam, bir sonraki duruşma ekimde

0

 Sanık avukatının Şule Çet’in kendi saçını çektiğini söylediği bugünkü duruşmada, bilirkişi uzmanı, “yüksekten düşme veya boğma sonucu oluşabilecek boyun kırılmasına’ dikkat çekti. Mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek bir sonraki duruşma için 16 Ekim’e tarih verdi.

29 Mayıs 2018’de Ankara’da, cinsel saldırıya uğrayıp, plazanın 20’nci katından atıldığı iddia edilen üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümü ile ilgili davanın üçüncü celsesi sonunda mahkeme heyeti, sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutukluluk hallerinin devamına karar vererek mahkemeyi 16 Ekim’e erteledi.

Mahkeme heyetinin erteleme kararının gerekçeleri şöyle:

  • Şule Çet’in geçmiş dönem raporu uyarınca psikolojik durumu hakkında rapor aldırılması
  • Telefon kayıtlarının beklenmesi
  • DNA tespitine elverişlilik için bilirkişi tespiti
  • Dudak okuma tespitlerinin yapılması

Sanık avukatı: Çağatay onu kurtarmaya çalıştı

Şule Çet için üzüldüklerini, ancak iki tutuklunun annelerinin de düşünülmesi gerektiğini belirten sanık avukatı, “Şule’nin kendi saçını çektiği söyleniyor. Şule de bulunan PSA ve DNA örneklerinin düşmeden önce olduğunu kanıtlayacak hiçbir şey yoktur. Çağatay onu kurtarmaya çalıştı, parmağı hala kırık”dedi. Sanık Çağatay Aksu ise bunların senaryo olduğunu iddia ederek, “Bunlar yalan ben çürütmekten yoruldum bunlar üretmekten yorulmadı. Olmayan şeyler önüme geliyor” diye konuştu.

Adli Tıp uzmanı: Tokalaşarak DNA geçmez

Adli Tıp uzmanı Şule’nin iki tırnağında Berk Akand’ın dokusu bulunması ve Akand’ın kendini ‘tokalaştık öyle geçmiştir’ diye savunması sonrasında, “Tokalaşmak ile DNA dokusunun geçmesi mümkün değildir, sert bir kavrama ile DNA dokusu bulaşır” açıklamasında bulundu. Şule Çet’in hioid kemiğinin kırılması ile ilgili olarak Adli Tıp uzmanı, “Hioid kemiğinin kırılması yüksekten düşme ve boğma sonucu olan bir kırılma. Fakat düşme vakalarında yüzde yedi iken elle boğma durumunda yüzde 67 oranında bu kemik kırılır” ifadesine yer verdi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.