ManşetTürkiyeUncategorized

SETA’nın mali kaynakları Meclis gündeminde

0

Yabancı basına çalışan gazetecileri fişleyen SETA’nın vergiden muaf tutulduğunu belirten CHP’li Çakırözer, soru önergesinde, bunun gerekçelerini ve kamu kurumlarının ödeneklerinden yardım yapılıp yapılmadığını sordu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) vergi muafiyeti durumuna ve mali kaynaklarına ilişkin Meclis’e soru önergesi verdi. Varfın geçen hafta yayınlanan ‘Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları’ raporuna ‘fişleme’ gerekçesiyle birçok eleştiri gelmişti. Çakırözer de SETA raporunu iktidarın toplumu basın üzerinden bölen ve kutuplaştıran resmi dilinin yansıması’ olarak değerlendirdi. Kurumun iktidarla yakın ilişkileri olduğunu vurgulayan Çakırözer, rapora dair açıklamasında şunları söyledi: “Bu zehirli dilin iktidara yakınlığıyla bilinen bir kuruluş tarafından kamuya açık bir yayın haline dönüştürülmesi çok tehlikelidir.”

Çakırözer, SETA’nın 2013 Bakanlar Kurulu kararıyla vergiden muaf tutulduğunu hatırlatarak, vakfın mali kaynaklarına ve vergi muafiyetine dair meclise verdiği soru önergesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan şu soruları yanıtlamasını istedi:

  • SETA’nın Bakanlar Kurulu kararıyla vergiden muaf tutulmasının gerekçeleri nelerdir?
  • Vakıf, vergi muafiyeti için gereken şartların hangisini karşılamıştır?
  • SETA’ya kamu kurum ve kuruluşlarının ödeneklerinden yardım yapılıyor mu? Yapılıyorsa hangi kurumun ödeneğinden yardım için ne kadarlık bir bütçe ayrılmıştır?

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.