LGBTİ+Manşet

Londra’daki Onur Yürüyüşü’ne 1.5 milyon kişi katıldı

0

Londra Onur Yürüyüşü’nde dünyanın pek çok ülkesinden sanatçılar da yer aldı.

Londra’da hafta sonu gerçekleşen geleneksel onur yürüyüşü etkinlikleri resmi rakamlara göre bir buçuk milyon kişinin katılımıyla gerçekleşti. Müslüman bir politikacının ayrımcılığa karşı verdiği mücadele ve eşcinsel evliliğe verdiği destekle önyargıları kıran Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan da her sene olduğu gibi yürüyüşe katıldı.

Eşcinsel evlilik karşıtı liderler dövizlerdeydi

Bianet’in haberine göre, Londra’daki yürüyüşte dünya çapından LGBTİ+ haklarına destek vermeyen ülke liderlerinin isimler arasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran lideri Ruhani de vardı. Liderler popart şeklinde renklendirerek dövizlerde yerini buldu.

Boris Johnson’dan U dönüşü

Ülkede başbakanlık için adı geçen Londra eski belediye başkanlarından Boris Johnson ise geçmiş yıllardaki homofobik söylemlerinin aksine “Eğer Başbakan olursam Britanya LGBTİ+ bireyler için eşitliğin merkezi olacak” ifadeleri yer alan bir fotoğraf paylaştı.

Başbakanlıkta son bir haftasına giren Theresa May ise LGBTİ+ bireylere “Artık sadece birkaç hafta daha başbakanızım, ancak ömrümün sonuna kadar dostunuz olacağım” diyen bir açıklama yaptı.

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.