İklim KriziManşet

İklim aktivistlerine gözaltı

0

Paris’te iklim eylemcilerine uygulanan polis şiddetini İstanbul’da Fransız Konsolosluğu önünde protesto eden aktivistler gözaltına alındı. İfadeleri alındıktan sonra salıverilen aktivistler, ‘polise de iklim krizini, nedenlerini ve sonuçlarını anlattık’ dedi.

Fransa’da iklim eylemcilerine uygulanan orantısız şiddeti protesto eden  Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion) Türkiye aktivistlerinden beş kişi gözaltına alındı. Bugün öğle saatlerinde Fransız Konsolosluğu önünde gerçekleştirilen açıklamanın ardından gözaltına alınan aktivistler, götürüldükleri Taksim Karakolu’nda Beyoğlu Güvenlik Şube’de sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz günlerde, ülke tarihinin ölçülmüş en sıcak gününde Paris’te iklim krizini durduramayan hükümeti protesto eden Extinction Rebellion aktivistlerine Fransız polisi çok sert davranmış ve eylemcilere biber gazı ile saldırmıştı. Bunun üzerine bir çağrı yapan İngiltere merkezli Extinction Rebellion (Yokoluş İsyanı), dünya çapındaki aktivistlerine,  bulundukları ülkede, aynı saatte Fransız konsoloslukları önünde eylem yapma çağrısı yaptı.

Yokoluş İsyanı-Türkiye aktivistleri, çağrıya uyarak geldikleri İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransız Konsolosluğu önünde, Paris polisinin sert müdahalesini kınadı ve iklim krizine ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamanın ardından konsolosluk önüne gelen polis, eylemcileri gözaltına alarak Taksim Karakolu’na götürdü. Aktivistlerden Elif Ünal, “Oradaki polislere de iklim krizini anlattık ve yapılması gerekenler konusunda bilgi verdik. Hakkımızda tutanak tutuldu, ama savcılıkla da konuşulduktan sonra herhangi bir ceza soruşturması açmaya gerek görmediler” dedi.

 

 

 

 

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.