ManşetTürkiyeUncategorized

‘Taksim, halkın fikri alınarak herkesin zevk alacağı bir alana dönüştürülecek’

0

İmamoğlu: Ben yaptım oldu zihniyeti bizde yok. Yarışma usulü ile Taksim’e yeni bir proje yaptıracağız. Ayrıca demokratik katılım ile bu projeleri halka soracağız.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, araç trafiğine kapatıldıktan sonra baştan sona betonla kaplanan Taksim Meydanı’na ilişkin, “Taksim’i herkesin zevk alacağı bir alana dönüştüreceğiz” dedi.

Halk TV‘ye konuk olan İmamoğlu, Çorlu’daki tren kazasında hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel‘in Beylikdüzü’ndeki yaşam vadisini gördükten sonra ‘Ekrem amca keşke İBB Başkanı olsa’ sözünün hatırlatılması üzerine, “Bunu söylediğini o zaman bana söylemişti annesi. Talihsiz bir kaza. Hak, hukuk adalet diyoruz ya adalet duygusunun yerine gelmediği zaman neyi tartışsanız boş” diye konuştu.

Taksim Meydanı’nı dönüştürürken halkın fikrini alacaklarını belirten İmamoğlu’nun açıklamaları özetle şöyle: “Herkesin zevk alacağı bir alana dönüştüreceğiz Taksim’i. Elbette ki mevcut imkanlarla. Gençlerin, kadınların, çocukların fikirlerini kullanacağız.

İstanbul’un önceliği simgesel bir anlamda Taksim Meydanı. Beşiktaş Meydanı da dokunulması gereken bir yer. Buralar simgeler anlamında bir buluşma, aynı zamanda toplumsal uzlaşma için buluşma yeri. Büyük kentlerin meydanlarını çok önemseyeceğiz. Meydanın toplum tarafından sorgulanmasına sebep olduk. Bu bence ciddi bir gelişim… Ben yaptım oldu zihniyeti bizde yok. Yarışma usulü ile Taksim’e yeni bir proje yaptıracağız. Ayrıca demokratik katılım ile bu projeleri halka soracağız.

Biz belediyenin binalarının halka açılmasını istiyoruz. Saraçhane‘deki bu yapı mimari açıdan da çok önemli bir eser. Bu binaya çok nitelikli bir kütüphane yapacağız. Ayrıca gönüllülerden kuracağımız İstanbul Kurulları bu binada çalışacak.”

Seçim zamanında olduğu gibi gönüllülerle çalışacaklarını söyleyen İmamoğlu, teknokentlerin şehir dışına yapılmasını da eleştirdi; “Böyle bir kitleyi şehrin dışında, sosyal yaşamdan uzak, kültürden uzak, kitapçıdan uzak bir yere getiremezsiniz. Kentin içinde bunu kaynatacaksınız. Bu bağlamda biz, birkaç yeri ana merkez gibi, örneğin Kartal-Pendik aksı gibi, Esenler gibi, hatta Esenyurt-Beylikdüzü aksında bile buna dönük projelerimizin olduğu alanlar var.”dedi.

‘Kurtköy ve Hadımköy’e yeni otogar’

Ekram İmamoğlu, Esenler Otogarı’nın 28 yıllık olduğuna ve yap-işlet-devret süresinin görevi geri almasından 2-3 gün önce dolduğuna da dikkat çekerek, “Kurtköy‘de Anadolu yakası garı, bir tane de Hadımköy bölgesinde bir otogar yapacağız. İstanbul içinde de mini otogarlarla desteklenecek. Sağda solda duyuyoruz orayı vermeyiz falan. Orayı akla ve bilime peşkeş çekeceğim. Üretim ve istihdam merkezi haline getireceğim orayı” diye konuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.