DünyaManşet

Rusya nükleer denizaltı iddiasını doğruladı

0

Rusya’da geçtiğimiz pazartesi günün 14 denizcinin yaşamını yitirdiği denizaltı aracının nükleer yakıtla çalıştığı teyit edildi. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre yangın akü bölümünde çıktı, nükleer reaktör hasar almadı.

Rusya’da 14 denizcinin yaşamını yitirdiği denizaltı yangınına ilişkin ayrıntılar netleşiyor. Aracın nükleer yakıtla çalıştığı iddiası teyit edildi. Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bir toplantıda verdiği bilgiler paylaşıldı. Buna göre Şoygu Putin’e, ‘araçtaki nükleer reaktörün tamamen yalıtılmış olduğu ve çevresinde insan bulunmadığı’ bilgisini verdi. “Şu an sorunsuz çalışmakta olan reaktörü korumak için mürettebat tarafından gerekli tüm önlemler alındı” denilen açıklamayla, nükleer iddiası da dolaylı olarak teyit edilmiş oldu.

‘Akü bölümünden yayıldı’

Şoygu’nun, yangının denizaltıdaki akü bölümünde çıktığı bilgisini de Putin’e ilettiği açıklandı. Kremlin açıklamasına göre Şoygu, “Olayın ana nedeni belirlendi: Akü kompartmanında yangın çıktı ve yayıldı” dedi. Putin’in, araçtaki mürettebatın devlet nişanı ile onurlandırılması talimatı verdiği ve ölenlerin ailelerine tüm yardımların yapılacağı da belirtildi.

Söz konusu yangın pazartesi günü çıkmış ancak 14 denizcinin ölümü kamuoyu ile salı günü paylaşılmıştı. Rusya Kuzey Filosu’nun Barents Denizi’ndeki Severomorsk üssüne çekilen denizaltının nükleer yakıtla çalıştığının iddia edilmesi ancak Kremlin’den bu konuda açıklama yapılmaması nükleer sızıntı iddialarını da beraberinde getirmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.