ManşetTürkiyeUncategorized

‘Kadın üniversiteleri’ geliyor

0

Erdoğan YÖK’e kadın üniversiteleri için talimat verdi: Ülkemizde kız ve erkek liseleri vardı, sonra karıştırdılar. Şimdi yeniden bunları toparlama dönemine girmiş bulunuyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninde konuştu. Japonya gezisinde gördüğü ve sadece kadın öğrencilerin devam ettiği üniversiteye değinen Erdoğan, Türkiye’nin de aynı sistemi uygulaması gerektiğini savundu.

Erdoğan şöyle konuştu:

Japonya’daki 800 üniversitenin 80 tanesi kadın üniversitesi. Sadece kızlardan oluşan üniversite. Bu üniversite şahsıma fahri doktora verdi. Kreşten alıp ilk-orta-lise-üniversite olmak üzere farklı bir yapıyı oluşturmuş durumdalar.

Bütün bunlarla beraber bu alanda atılan adımın bizler için önem arz ettiğini şu anda YÖK Başkanı’na hatırlatıyorum. Çalışmanı buna göre yap. Çok önemli bir şey. Türkiye de benzer bir adımı atmalı. Lise yıllarında ülkemizde kız ve erkek liseleri vardı. Sonra karıştırdılar. Şimdi yeniden bunları toparlama dönemine girmiş bulunuyoruz. Ülkemizde halen eğitim göre 182 ülkeden 150 bin öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz. Hedefimiz 2023 yılında uluslararası öğrenci sayımızı 200 bine çıkarmak.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.