EkolojiManşet

Japonya’da aşırı yağışlar yüzünden 800 bin kişi tahliye ediliyor

0

Japonya’nın güneybatısındaki Kagoshima bölgesini etkisi altına alan şiddetli yağışlar nedeniyle olası afetlere karşı üç şehirde yaklaşık 800 bin kişinin tahliye edilmesi emri verildi.

japonya tahliye yağış030719.jpg

Japonya’nın Kyodo Ajansı‘nın haberine göre, ülkenin güneybatısında bulunan Kogoshima bölgesinde, aşırı yağışların neden olduğu riskler yüzünden 800 bin kişi tahliye edilecek. Devam eden sağanağın su baskınları ve toprak kaymaları riskini artırdığını belirten yetkililer, Kagoshima bölgesine bağlı Kagoshima, Kirishima ve Aira şehirlerinde tahliyeye başlanması emri verdi.

Japon Meteoroloji Ajansı‘nca ülkenin güneybatısı ve batısını bir sonraki güne kadar aşırı yağışlar konusuna işaret edilirken, Kagoshima’daki 8 diğer belediye ve komşusu Miyazaki bölgesinde de yaklaşık 310 bin kişinin de tahliye edilebileceği uyarısında bulunuldu. Ajans yetkilileri, düzenlenen acil durum toplantısında, halkı yoğun yağışlara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Ülkenin batısını da geçen yıl temmuzda etkisi altına alan aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında 222 kişi hayatını kaybetmişti.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.