ManşetTürkiyeUncategorized

İmamoğlu’ndan HDP’ye ziyaret: Demirtaş niçin tutuklu?

0

HDP İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret eden İmamoğlu, ‘Sayın Demirtaş tutuklu ama niçin tutuklu? Bunu herkes gibi ben de anlamak istiyorum. İmkan olsa kendisini ziyaret etmek isterim’ dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah saatlerinde Saadet Partisi ve İYİ Parti ile başladığı ziyaretlere Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü ziyaretiyle devam etti. İmamoğlu, HDP İstanbul İl eş başkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. İmamoğlu, Demir ve Çiçek görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. İmamoğlu, gazetecilere, görüşmenin içeriğini şu sözlerle anlattı:

“İstanbul’da tüm siyasi partilerle, İBB olarak, önümüzdeki süreci yönetmek, bir arada düşünmek, tartışmak, bu bağlamda bir işbirliği istediğimizi belirtmiştik. Bu kapsamda HDP’yi bugün ziyaret ettik. Eş başkanları bizi ağırladılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yine kendilerine ziyaret ettiğimiz partilerde de ifade ettiğimiz gibi bundan sonra bir siyasi partiler masamız olacağını, bu masada, İBB’de meclis üyesi olsun olmasın, bizim mutlaka katkılarına desteklerine ihtiyaç duyduğumuzu belirttik. İnşallah İstanbul’a söz verdiğimiz gibi, kurum içerisinde asla partizanlık duygusunun olmadığı, İstanbul’a da farklı bir demokrasi iklimini yaymak adına herkesi içine katan, herkesin eleştiri ve önerisine iş birliğini en üst seviyeye taşıyan dönemi başlatmak arzusundayız.”

‘Yeni siyaset iklimi, yeni bir siyaset’

“Özellikle bu son geçirdiğimiz seçim açıkçası bize bunu gösterdi. Bu yerel bir seçimden olmaktan öte demokrasi tercihine dönüştü. … Benim inancım odur ki, bize oy verenlerin içinde her siyasi görüş var. O bakımdan konuşmalarımda her siyasi görüşe her siyasi geçmişte partiye oy vermiş insanlara teşekkür ettim. Dolayısıyla burada da HDP’ye oy veren vatandaşlarımızın ilçelerdeki görevli arkadaşların bize olan teveccühleri bize olan destekleri de bizim için çok değerliydi. HDP’li olan vatandaşlarımıza da teşekkürümü burada yeniliyorum. Demokrasiye olan inançları ve teşvikleri ve takviyeleri konusunda da HDP yönetiminin söylemlerini, bu seçim sürecinde çok değerli buluyorum. Yeni bir siyaset iklimi, yeni bir atmosfer oluşmasını önemsiyorum.”

Türkiye’nin siyasetteki ayrımcılık ve kutuplaşmadan zarar görmemesi gerektiğini belirten İmamoğlu gerekli bütün fedakarlıkları ve iş birliklerini yapmaya hazır olduğunu söyledi.

‘Mağdur edilmişlerin yanındayım’

İmamoğlu, bir gazetecinin “Selahattin Demirtaş‘ı ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz” sorusuna şu sözlerle yanıt verdi:

“Sayın Demirtaş’a ben, 23 Haziran öncesi söylemleri ve ortaya koyduğu teşvikten ve destekten ötürü teşekkürümü etmiştim. Bu tutum ve davranışlar, elbette bizim için çok değerli. Zira bu çokça bize de soruldu. Tutuklu ama yani niçin tutuklu? Bunu herkes gibi ben de anlamak istiyorum. Bu bağlamda özellikle hukuk açısından mağdur edilmiş her kim var ise ben yanında olduğumu ve bu sürecin bir an önce bitirilmesi gerektiğini, insanların suçu belli değilken yaratılan ortamda yıllarca hapis yatan insanların hayatlarını kaybettiğini biliyoruz. Daha evvelsi gün, bir Ergenekon süreci yaşandı ve bu süreçte intihar edenler olduğunu biliyoruz. O süreçte hayatlarını kaybedenleri biliyoruz. O süreçte yaşamların ailelerin değiştiğini biliyoruz. Hukuka aykırı düzenin insanların hayatını etkilemesini kim kabul edebilir ki? Hiç kimse kabul edemez.

‘İmkan olursa Demirtaş’ı ziyaret etmek isterim’

Vicdana hukuka adalete sığmayan işler bunlar. Bu bakımdan elbette imkan olsa ziyaret etmek isterim. Ama bazı ziyaretlerle ilgili kurallar var. Bizim milletvekilimiz var hapiste, Eren Erdem. Suçu ne? Niye tutuklu mesela? Onun gibi başka vekiller var gazeteciler var. Bunlar suçluysa suçunu ortaya koyun. Değilse bir yargılama süreci varsa bırakın tutuksuz yargılansınlar. Bu kadar net ve basit bir talep. Bu bağlamda umarım herkes için adalet hızlıca yerini bulur ve hak eden herkesin özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum.”

Demir: İstanbul halkının iradesine sahip çıktık 

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Demir de İmamoğlu’na teşekkür ederek, ”Türkiye’de bir ilk olması bakımından çok önemli bir ziyaretti” dedi. 31 Mart seçimlerinin iptali ile ‘demokratik Türkiye’ talebinin ortaya çıktığını belirten Demir ”Halkımız, haksızlık, hukuksuzluk karşısında Sayın İmamoğlu’nu desteklemiştir. İstanbul halkının iradesine sahip çıkmıştır. Sayın İmamoğlu’nun, İstanbul’da yaşayan tüm kimlikleri kapsayan ve hizmeti ortaklaştıran, yurttaşın taleplerini esas alan bir belediyecilik anlayışını hedeflediğini esas aldığını gösteriyor. Hak gaspı konusunda İstanbul’da gösterdiğimiz tutumu, Türkiye’nin her yerinde açık bir şekilde gösterdiğimizi beyan etmek istiyoruz” dedi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.