ManşetTürkiyeUncategorized

Libya’da alıkonulan altı Türk serbest

0

Libya’da General Hafter’e bağlı güçler tarafından gözaltına alınan altı Türk gemici serbest bırakıldı. Türk çalışanlar gemilerine döndü. MSB da bir açıklama yaparak, alıkonulanlar arasında askeri personel olduğu iddialarını yalanladı.

Dışişleri Bakanlığı Libya’da Hafter‘e bağlı güçler tarafından alıkonulan altı Türk vatandaşı gemicinin serbest bırakıldığını bildirdi. Serbest bırakılan Türk çalışanların, Libyalı şirket sahipleriyle gemiye geri döndüğü ve kendi istekleriyle çalışmaya devam etme kararı verdikleri öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından pazar günü yapılan bir açıklamada “Libya’da Hafter’e bağlı illegal milis güçler tarafından altı vatandaşımızın alıkonulması haydutluk ve korsanlık niteliğinde bir eylemdir. Vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını bekliyoruz. Aksi takdirde Hafter unsurları meşru hedef haline gelecektir.” ifadesine yer verilmişti. Bakanlık ayrıca Libya’daki Türk vatandaşlarının kendi güvenliklerini tehlikeye atacak adımlardan kaçınmaları ve çatışma bölgelerinden uzak durmaları tavsiyesinde bulunmuştu.

MSB: Aralarında asker yok 

Gözaltına alınanlar arasında askeri personel bulunduğu iddialarına yönelik bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı da (MSB) iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarında Libya’da gözaltına alınanlar arasında askeri personel olduğuna yönelik bilgiler paylaşılmaktadır. Söz konusu bilgiler gerçek dışı olup, dış güçlere hizmet eden düşmanca bir tavır niteliğindedir” denildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.