KadınManşet

İstanbul Caz Festivali ‘Müzikte Cinsiyet Eşitliği’ sözü verdi

0

Müzik sektöründe cinsiyet eşitsizliğine karşı Britanya kaynaklı Keychange Girişimi’ne katılan İstanbul Caz festivali, 2022’ye kadar programlarında yarı yarıya cinsiyet dengesini sağlama kararı aldı.

22 yıldır İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Caz Festivali, Britanya merkezli PRS Vakfı’nın müzik sektöründe cinsiyet eşitsizliğine karşı başlattığı Keychange Girişimi’ne katıldı.  Sektörde cinsiyet eşitsizliğine karşı siyasetçiler, sanatçılar ve müzik endüstrisini bir araya getiren Vakfın hayata geçirdiği Girişim, 2022 yılına kadar müzik festivallerinde 50:50 cinsiyet dengesi sağlamaya teşvik etmeyi amaçlıyor. Yarın 26’ncı kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanan İstanbul Caz Festivali de, Avrupa Birliği’nin Yaratıcı Avrupa programı tarafından desteklenen programa katılarak, 2022 yılına kadar programlarında 50:50 cinsiyet dengesini sağlamayı kararlaştırdı.

Şimdiye kadar 23 ülkeden 130’un üzerinde festival, 2022’ye kadar program şartlarını yerine getirme taahhüdünde bulundu. Dünyanın farklı ülkelerinden Keychange’e katılan yedi festival de cinsiyet dengesinin sağlanması adına adımlar atacağına dair söz verdi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.