LGBTİ+Manşet

Antep’de de Onur Haftası yasak

0

İzmir, Antalya, Mersin ve İstanbul’un ardından Antep’te de Onur Haftası etkinlikleri yasaklandı. Aktivistlerin açıklama yapmasını engelleyen polisler “Amerika’nın oyunusunuz’ dedi

Gaziantep Valiliği, Antep’te düzenlenen Onur Haftası etkinliklerini yasakladı. Polis, ZeugMadi aktivistlerinin, Yeşilsu Meydanı’nda yapmak istediği açıklamayı da engelledi. Bunun üzerine aktivistler, açıklamayı dün (26 Haziran 2019 Çarşamba) İnsan Hakları Derneği Antep Şubesi’nde yaptı. ZeugMadi adına Yusuf Gülsevgi’nin okuduğu açıklama özetle şöyle:

“Sizler, var oluşumuzu bile bir tehdit olarak gördükçe, biz ‘Her Yürüyüşümüz Onur Yürüyüşü’ demeye devam Ediyoruz. Çocukların geleceğini karartmayı sizler iyi bilirsiniz. Bizler de bu karanlığa karşı aşkımızla mücadele etmeyi iyi biliriz!

Kendi ‘günahlarınızı’ örtmek için onurlu ve adil bir yaşam mücadelesi verenleri ahlaksız ve terörist ilan etmek sizin geleneğiniz ise tek başımıza dahi kalsak susmamak, durmamak, itaat etmemek de bizim geleneğimiz.

Sizin bu saldırganlığınızı körükleyen şeyin bizim gücümüz olduğunu biliyoruz. Türkiye’de 80’lerden beri verdiğimiz mücadelelerin sonunda, bugün sesimizin ve birlikteliğimizin güzelliğinden faydalanmaya çalıştığınızı biliyoruz.

50 yıl önce Stonewall’da polise isyan eden yoksul draglar, 90’larda Hortum Süleyman tarafından Ülker Sokak’tan sürülen seks işçisi trans kadınlar, 2015’ten beri her yıl polis saldırısına uğrayan İstanbul Onur Yürüyüşü ve bugün burada neşe ve özgürlüğümüzü haykırmak için toplanmış olan Antepli lubunyalar; hepimiz yıllardır adil ve özgür bir dünya için mücadelemizi büyütüyoruz.

“Homofobik grup saldırdı”

Yasağa dair kaosGL.org’a konuşan Gülsevgi, şunları söyledi:  “Dün (26 Haziran) saat 15:00’te Yeşilsu Meydanı’da yapmak istediğimiz LGBTİ+ yasaklarına ilişkin basın açıklaması Valilik kararı ile son dakikada yasaklandı. Valiliğin yasağına karşı hukuki süreç başlattık ancak aslında yasağın öncesi var… Geçtiğimiz günlerde Çınarlı Parkı’na kolluk güçleri tarafından sokulmadık.

Bu sebeple dün basın açıklamasından önce Park’a büyük bir gökkuşağı bayrağı astık. Bu sırada sivil polisler ‘Amerika’nın oyunusunuz, bu ibne bayrağıdır, siz bunlara geçit mi veriyorsunuz’ diyerek halkı bize karşı kışkırtmaya çalıştı. Bir anda homofobik bir grup geldi ve iki arkadaşımıza fiziksel şiddet uyguladı.”

Geçtiğimiz hafta içinde İzmir, Antalya, Mersin valilikleri de Onur Haftası etkinliklerini yasaklamış; İstanbul‘da da Onur Yürüyüşü’ne izin verilmemişti.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.