ManşetTürkiyeUncategorized

Eren Erdem’in bir kulağı artık duymuyor

0

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Erdem’i ziyaret eden CHP Milletvekili Utku Çakırözer, yüzde 30 işitme kaybıyla cezaevine giren Erdem’in bir kulağının yüzde yüz duymadığını açıkladı.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP eski milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Eren Erdem’i Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Erdem’in tutukluluğunun birinci yılının 29 Haziran’da dolacağını hatırlatan Çakırözer, Erdem’in bir kulağında yüzde 30 işitme kaybıyla cezaevine girdiğini, şimdi ise yüzde yüz duymadığını belirterek, “O kulağı artık hiç duymuyor. Ayrıca diğer önemli sağlık sorunları nedeniyle acil tıbbi müdahaleye ihtiyacı var ancak; ameliyata kelepçeli olarak götürülmeyi, iyileşme sürecini ise hastanenin bodrum katında yatağa bağlı olarak geçirmeyi istemediği için acil tıbbi müdahaleyi reddediyor” dedi.

Yeni kitabı tutukluluğunun yıldönümünde yayımlanacak 

Ziyarete ilişkin yazılı açıklama yayınlayan Çakırözer, “Eren Erdem ve diğer gazetecilerin, yazarların, çizerlerin, akademisyenlerin, siyasilerin, avukatların, sivil toplumcuların cezaevlerinde geçirdiği her bir gün Türkiye itibar kaybediyor. Artık buna bir son verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Erdem’in yeni kitabının, tutukluluğunun 1’nci yılında, 29 Haziran’da yayımlanacağını bildiren Çakırözer şunları söyledi: “Kitabın adı ‘Demokrasi Manifestosu.’ Erdem’in haksız yere yargılanıp, hukuksuzca cezalandırıldığı davadaki savunmasını esas alıyor. Önsözünü de Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu kaleme aldı.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.