ManşetTürkiyeUncategorized

Erdoğan: Asıl seçimi biz kazandık

0

Ekrem İmamoğlu’nu bir kez daha tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “31 Mart’taki asıl seçimi ise biz kazandık” dedi.

İstanbul seçimi sonrası toplanan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’nu bir kez daha tebrik etti. Toplantıda bulunan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a da teşekkür eden Erdoğan milletin mesajını aldıklarını, eksiklerini gidereceklerini söyledi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

İmamoğlu’na tebrik, Yıldırım’a teşekkür: Seçimler ülkemize hayırlı olsun. CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’nu bir kez daha tebrik ediyorum. Şu ana kadar yaşadığımız hukuki bir süreçtir. Elbette biz Binali Yıldırım’ın kazanması için mücadele ettik. Kendisine teşekkür ediyorum. Kendisi bunca yıllık birikimini hayata geçirmek için aday olmuştur. Ama İstanbul halkının takdiri bu şekilde gerçekleşti. Bizim için önemli olan milli iradenin şaibesiz tecelli etmesidir.

Asıl seçimi biz kazandık: Türkiye genelindeki asıl seçim olan 31 Mart’ın galibi ise tartışmasız Cumhur İttifakı’dır. İstanbul’da da Cumhur İttifakı olarak 39 ilçenin 25’ini kazanarak tartışmasız bir zafere imza attık. Önümüzde 5 yıllık bir icraat dönemi bulunuyor. Milletin verdiği mesajı görmezden gelip kulağımızın üzerine yatamayız. Bizim siyaset anlayışımızda milleti suçlamak asla ve asla yoktur. Gerek 31 Mart’ta gerekse 23 Haziran’da millete kendimizi neden anlatamadığımızın değerlendirmesini yapacağız.

Dünyanın gündemini konuşacağız: Çarşamba günü G20 toplantısı için Japonya-Çin ziyaretimiz var. Dünyanın ekonomi ve siyasi gündemini konuşacağız. Bakanlarımız ile birlikte orada bu gündemleri ele alacağız. S-400 hava savunma sistemlerini önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz.. S-400 meselesi doğrudan egemenlik haklarımız ile ilgili bir konudur ve bundan geri adım atmayacağız. Çin ve Amerika arasındaki ticaret savaşlarını kazanca dönüştürecek tüm girişimlere destek veriyoruz.

Doğu Akdeniz’de geri adım yok: Doğu Akdeniz’de bulunan ve bulunacak doğalgazın adil paylaşımı sağlanana kadar bölgede attığımız adımları sürdüreceğiz. Bizim orada haklarımız var. Sondaj gemilerimiz arama faaliyetlerini sürdürecek ve bunun yanında silahlı kuvvetlerimiz güvenlik önlemini alacaktır. Burayla ilgili Fransa’nın söyleyeceği bir şey yoktur. Yunanistan konuşuyor garantördür, Türkiye konuşuyor garantördür ama Fransa sen konuşamazsın. Suriye’de terör koridorunu yaptığımız müdahalelerle ortadan kaldırdık. Şimdi biz diyoruz ki bu terör koridorunu güvenlik koridoru haline getirelim. Ülkemizdeki Suriyelileri oraya yerleştirmeye çalışalım. Koalisyon güçleri var ya, buna destek versin.

Teşekkür ilanlarında Yıldırım’ın adı yok

Erdoğan, İstanbul seçimleri sonrası bugün yayınlanan günlük gazetelerin arkasına tam sayfa ilan verdi. Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme yaptığı ilan, Hürriyet, Millliyet, Sabah, Akşam, Star, Yeni Şafak, Yeni Akit, Posta, Takvim, Türkiye gibi gazetelerde yer alırken, Sözcü, Cumhuriyet, BirGün, Evrensel, Yeni Yaşam‘da yer almadı.

İlanda parti olarak temel prensiplerinin hiçbir ayrım yapmadan hizmet etmek olduğunu söyleyen Erdoğan, açıklamasında özetle şunları belirtti: “23 Haziran Pazar günü yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçim sonuçlarının öncelikle İstanbulumuz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Milli irade bir kez daha tecelli etmiş, sağlam temellere oturan demokrasimiz yine kazanmıştır.

“AK Parti olarak bundan önce olduğu gibi önümüzdeki süreçte de demokrasiden hukukun üstünlüğünden, ülkemizin barış, refah ve istikrarından taviz vermeden cumhur ittifakının ilkeleri çerçevesinde, birlik ve beraberlik içinde 2023 hedeflerimize yürüyeceğiz.

“Bugün yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Birlikte yürünecek daha çok yolumuz, bu eşsiz vatanı ve aziz İstanbul’u taşıyacak daha çok hedefimiz var.”

Teşekkür listesinde bir tek Binali Yıldırım yok

Erdoğan’ın, ilanın sonunda yer alan teşekkür bölümü ise dikkat çekiciydi. Seçim sürecinde çalışmaları nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, MHP’lilere, milletvekillerine, belediye başkanlarına, AKP teşkilatlarına, sahada seçim çalışmalarına katılanlara, tatilini yarıda kesip oy kullananlara teşekkür eden Erdoğan, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçimlerini kaybeden Binali Yıldırım’ın adını anmadı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.