ManşetTürkiyeUncategorized

Genelkurmay çatı davasında karar çıktı

0

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açılan Genelkurmay ‘çatı’ davasında hapis cezaları açıklandı. Akın Öztürk ile Mehmet Dişli’nin de aralarında olduğu 6 eski general, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Fethullah Gülen’in aralarında olduğu 13 kişinin dosyası ise ayrıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlere ilişkin aralarında ‘Yurtta Sulh Konseyi’ üyelerinin de bulunduğu 224 sanıklı Genelkurmay ‘çatı’ davasında, karar duruşması bugün görüldü. Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki büyük duruşma salonunda görülen davada Mahkeme Başkanı Oğuz Dik hükmü açıkladı. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Akın Öztürk’ün de arasında bulunduğu 17 sanık, 141’er kez ağırlaştırılmış müebbete mahkum edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki bin 800 kişilik büyük duruşma salonunda görülen davada, darbe girişiminin beyin takımı olduğu belirtilen ‘yurtta sulh konseyi’ üyelerinin de arasında bulunduğu tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıklar, bazı müdahiller ve tarafların avukatları hazır bulundu. .

Mahkeme Başkanı Oğuz Dik ve üye hakimler Osman Pediz ve Sefa Taştan ile Cumhuriyet Savcısı Bülent Karakuş salondaki yerlerini almasıyla mahkumiyet kararları açıklanmaya başlandı.

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk 141 kez ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırıldı.

Yurtta sulh konseyi‘ üyesi oldukları belirtilen eski orgeneral Akın Öztürk, darbe bildirisinde imzası olan eski tuğgeneral Mehmet Partigöç, Hulusi Akar’a darbeyi tebliğ eden eski tümgeneral Mehmet Dişli ve eski Genelkurmay Personel Başkanı korgeneral İlhan Talu,  eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı tümgeneral Kubilay Selçuk ve eski tuğamiral Sinan Sürer 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başyaveri eski kurmay albay Ali Yazıcı, eski Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Muhsin Kutsi Barış, eski yarbay Ertuğrul Terzi, eski tuğgeneral Ahmet Bican Kırker, Genelkurmay karargahında komutanları enterne eden ÖKK timinin komutanı eski kurmay albay Fırat Alakuş ve Hulusi Akar’ın yaveri eski yarbay Levent Türkkan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında ‘FETÖ lideri’ olarak yargılanan Fethullah Gülen’in de olduğu 13 kişinin dosyaları ise ayrıldı.

Bakan Gül: Hesap verdiler

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, kararın ardından yaptığı açıklamada, “Darbe girişiminde bulunanların hesap verdiği gün oldu. Hak edenin hak ettiği cezayı aldığı bir yargılama olmuştur. Türk yargısı büyük bir hukuk örneği ortaya koymuştur. Bağımsız Türk yargısı bu kararı vermiştir. Bu karar çok önemlidir. Mahkeme hukuk çerçevesinde yargılama yaptı, milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.