Günün ManşetiManşetTürkiye

Araklı’daki selde ölü sayısı yediye çıktı, üç kayıp aranıyor

0

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Trabzon’un Araklı ilçesindeki selde hayatını kaybedenlerin sayısının yediye yükseldiğini açıkladı. Kayıp üç kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Selde kaybolan kişilerden ikisinin daha cesedine ulaşıldığı bildirildi. Selde hayatını kaybedenlerden kimliği belirlenenler şöyle:  Araklı Belediyesi işçisi Ali Abdullah Osmanoğlu, Çamlıktepe köyü imamı Soner Özbay, Trabzon Belediyesi personeli Baki Turhan, DSİ personeli Hasan Çakar ve Mehmet Cevahir.

Trabzon Belediyesi çalışanları Erdoğan Uzun, Ali Kemal Coşkuner, Mahmut Köseoğlu, Halim Köse ve Cengiz Cevahir aranıyordu. Kimliği yeni belirlenenlerden hangilerinin bu kişiler olduğu henüz açıklanmadı.

Beytullah Bozali, Yusuf Kuloğlu, Havva Memişoğlu ve Kemalettin Aydın da yaralı olarak kurtarıldı.

Bakan Pakdemirli, ayrıca şu bilgiyi verdi: “İlk tespitlere göre 8 köy, 150 dekarlık fındık ve çay alanında hasar ve 9 büyükbaşın telef olduğu bilgisine ulaştık ama tabii ki ilerleyen gün ve saatlerde bu bilginin daha güncel bir haline ulaşacağımızı umuyorum.

Trabzon’da afet bilançosu: 90 yılda 360 can kaybı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 90 yıllık sürede meydana gelen 59 sel, heyelan ve taşkın olaylarında toplam 644 kişi hayatını kaybetti. Bölgede en fazla sel ve taşkın olayı Rize‘de yaşanırken, bu olaylardan en fazla ölümlü afet olayı ise Trabzon’da gerçekleşti.

Doğu Karadeniz’deki Artvin, Giresun, Rize, Gümüşhane, Ordu ve Trabzon illerinde 1929 ve 2019 yılları arasında şiddetli yağışlar nedeniyle çok sayıda heyelan, taşkın ve sel yaşandı. 90 yılda meydana gelen 59 büyük sel, heyelan ve taşkın olaylarında toplam 644 kişi hayatını kaybetti.27 sel ve heyelan olayı Rize’de yaşanırken, Trabzon’da sel ve heyelanlarda 360 kişi öldü ve en fazla ölümün yaşandığı il oldu.

1929 yılından 2019 yılına kadar Rize’de 27, Trabzon’da 15, Giresun’da 8, Artvin’de 5, Gümüşhane’de 1, Ordu’da 3 ve Artvin’de 5 olmak üzere toplamda 59 sel, heyelan ve taşkın olayı yaşandı. En çok can kaybı Trabzon’un Of ilçesinde 1929 yılında meydana gelen ve 146 kişinin hayatını kaybettiği selde yaşandı. Rize’de 222 kişi, Trabzon’da 360 kişi, Artvin’de 24, Giresun’da 27, Gümüşhane’de 3 ve Ordu’da ise 89 kişi ile toplamda 644 kişi yaşanan bu afetlerde hayatını kaybetti.

You may also like

Comments

Comments are closed.