EkolojiManşet

Hasankeyf için yeni imza kampanyası: Geç değil, barajı durdurun!

0

Yapılan çağrıda ‘Hasankeyf ve Dicle’nin kurtarılması için çok geç olmadan vicdanın harekete geçmesini bekliyoruz’ denildi.

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi, Haziran 10’da su tutulmaya başlanması beklenen ancak gelen tepkiler üzerine işlemin ertelendiği Hasankeyf için yeni bir kampanya başlattı. Change.org’da açılan kampanya metninde “Arkeolojik olarak sadece %5-10 civarlarında kazının yapılabildiği, yer altında kalan arkeolojik kalıntıların gün yüzüne çıkarılabilmesi için 50-70 yıl kadar daha zamanın ancak yetebileceği kazı uzmanları tarafından vurgulandığı” hatırlatması yapılarak şunlar kaydedildi:

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi, Haziran 10’da su tutulmaya başlanması beklenen ancak gelen tepkiler üzerine işlemin ertelendiği Hasankeyf için yeni bir kampanya başlattı. Change.org‘da açılan kampanya metninde “Arkeolojik olarak sadece %5-10 civarlarında kazının yapılabildiği, yer altında kalan arkeolojik kalıntıların gün yüzüne çıkarılabilmesi için 50-70 yıl kadar daha zamanın ancak yetebileceği kazı uzmanları tarafından vurgulandığı” hatırlatması yapılarak şunlar kaydedildi:

“Başta İstanbul olmak üzere ülkemizin birçok yerinde Ilısu Projesi’ne karşı etkinlikler yapılmaya devam edilmektedir. 11 Haziran’da change üzerinden başlatılan imza kampanyası 8 bini geçmiş ve sürekli artmaktadır. Buna her duyarlı insandan katılım bekliyoruz.”

‘Tepkiler sonucu su tutulmadı’

10 Haziran’da suların tutulmaya başlanacağı resmi makamlarca ifade edilmesine rağmen barajda su tutulmadı” hatırlatması yapılan açıklama şöyle devam etti:

“Suyun tutulmamasında, 7-8 Haziran 3’üncü Hasankeyf Küresel Eylem Günü‘nde, dünyanın farklı 35 yerinde yapılan etkinlik ve eylemler sonucunda oluşan kamuoyu baskısı etkili olmuştur. Yeni Hasankeyf konutlarındaki sorunlar, Hasankeyf yakınlarındaki büyük köprü ve yeni köy yolları gibi tamamlanmamış inşaat çalışmalarını da dikkate alırsak, 16 Haziran günü kamuoyuna yapılan açıklamadaki gibi 25 Haziran’da veya Temmuz ayında su tutulması gerçekçi değildir.

“Algı operasyonuyla mücadele edeceğiz”

“Su tutulmaya başlansa bile çok uzun süre bu göstermelik kalacaktır. Bununla amaçlanan şey, algı operasyonuyla mücadeleyi kırmaktadır. Biz umudumuzu asla kaybetmeyeceğimizi bir kere daha bu metin aracılığıyla ilan ediyoruz.

“Sonuç olarak bütün duyarlı ve demokratik kamuoyuna olan çağrımızda, insanlığın geçmişi ve hafızası olan Hasankeyf ve Dicle vadisinin kurtarılması için, çok geç olmadan insan aklının ve vicdanının harekete geçmesini bekliyoruz.”

İmza kampanyasına katılmak için TIKLAYIN 

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.