DünyaEkolojiHayvan HaklarıManşet

Namibya hükümeti, milli parklarda yaşayan bin hayvanı, ‘av çiftlikleri’ne satacak

0

Açık artırmayla satılacak vahşi hayvanlar arasında 600 bufalo, 28 fil ve 60 zürafa da var. Hayvanlar ‘eğlence amaçlı’ yapılan av partilerinde para karşılığı öldürülecek.

Kuraklıkla boğuşan Güneybatı Afrika ülkesi Namibya, milli parklarındaki bin vahşi hayvanı satışa çıkarıyor. Hükümet, hayvanları avcılık için vahşi hayvan yetiştiren çiftçilerin satın almasını hedefliyor.

The Independent’in haberine göre, ülkenin Çevre Bakanlığı, kuraklıkla karşı karşıya olan milli parklardaki vahşi yaşamı azaltmayı önerdi. Namibya son üç yılın en şiddetli ikinci kuraklığını yaşıyor. Cumhurbaşkanı Hage Geingob geçen ay ülkede olağanüstü hal ilan etmişti.

Yetkililer, milli parkların hayvanlara uygun beslenme imkanı sunmadığını belirtiyor. AFP’ye konuşan Romeo Muyunda, “Milli parkların çoğundaki otlaklar son derece yetersiz. Sayıları azaltılmazsa hayvanlar heba olacak” dedi. Muyunda, “Otlakları kuraklığın etkisinden korumak ve milli parkların ihtiyaçlarını finanse etmek için bakanlık olarak bazı hayvan türlerini satmayı istiyoruz” dedi.

The Namibian sitesine konuşan Haberleşme Bakanı Stanley Simataa da, Waterberg Platosu Parkı’nda bulunan bufaloların 500-600 kadarının ve Hardap ve Naute doğal alanlarında yaşayan keseli antilopların 150’sinin satılacağını belirtti.

Satılması planlanan hayvanlar arasında; 65 afrika antilopu, 28 fil, 20 antilop, 35 boğa antilobu, 16 öküz başlı antilop, 60 zürafa ve 16 kudu (Afrika’ya özgü bir antilop türü) da bulunuyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.