DünyaManşet

Boris Jonhson başbakanlığa çok yakın

0

Britanya, May’in istifasının ardından başbakanlık koltuğuna geçecek yeni ismi arıyor. Muhafazakar Parti’de dün yapılan oylamada eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson çoğunluğunun desteğini aldı.

Britanya’da Theresa May‘in istifasının ardından başkanlık için aday olacak isimler netleşmeye başlıyor. Dün yapılan oylamada Muhafazakar Parti’nin adayı; 313 partili milletvekili tarafından en fazla desteği alarak, 114 oyla Boris Johnson oldu. Oylamada Jeremy Hunt 43, Michael Gove 37 oy aldı.

Daha önce Dışişleri Bakanlığı da yapan Boris Johnson, kendisine verilen destekten dolayı memnun olduğunu belirterek, Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, “İlk oylamayı kazandığım için çok mutluyum ancak daha uzun bir yolumuz var” dedi.

‘Ciddi bir lider gerekiyor’

Yarışı ikinci olarak sürdüren Jeremy Hunt ise oylamadan sonra, “Ülkenin geleceği için risk hiç bu kadar yüksek olmamıştı. İçinde bulunduğumuz ciddi süreç, ciddi bir lider gerektiriyor” mesajını yayınladı.

Son iki adaydan biri olması kesin  

Muhafazakar Parti’nin yeni liderini ve dolayısıyla ülkenin yeni başbakanını, partili üyeler oylarıyla belirleyecek. Oy kullanabilenlerin sayısı hakkında kesin bir bilgi olmasa da Muhafazakar Parti’nin Mart 2018’de 128 bin üyesi olduğu belirtiliyor.

Ancak bu noktaya gelmeden önce aday sayısının ikiye düşürülmesi gerekiyor. 10 adayın katıldığı yarışın ilk oylamasında büyük bir farkla birinciliği alan Boris Johnson’un sona kalan iki aday arasında olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.