ManşetEnerji

“Chernobyl dizisi, yalanlar üzerine kurulu yönetimleri eleştiriyor; Türkiye’nin nükleere ihtiyacı yok”

0

Beş bölümlük mini-dizi Chernobyl, IMBD’de listelerinde zirveye yaklaşıyor. Nisan 1986 tarihinde Çernobil Nükleer Santrali’nde meydana gelen patlamanın ardından yaşananları konu alan dizinin söyledikleri üzerine, T24’ten Barış Soydan, gazetemizin yazarı Dr. Ümit Şahin ile konuştu.  ‘

‘Chernobyl’ dizisindeki olayların neredeyse hepsinin gerçek olduğunu ifade eden Ümit Şahin,  geçmişi silah endüstrisine dayanan nükleer enerjinin özellikle Batı’da terk edilen bir enerji türü olduğunu söyledi. Dizi üzerinden başlayan ‘Sovyetler’in kara propagandası yapılıyor’ tartışmasına da değinen Şahin, “Çernobil’den 10 milyon kişi etkilendi. KGB bunu gizlemeye çalışmadı mı? İnsanların ölümüne neden olan o devlet yapısı değil miydi? Chernobyl  dizisi yalanlarla yönetme anlayışını eleştiriyor. Trumplar da dahil. Çünkü nükleer enerji silah endüstrisi nedeniyle yalanlar üzerine kuruludur” dedi.

Akkuyu, S-400 ve Suriye meselesiyle ilgili
Türkiye’de kurulma çalışmaları devam eden Akkuyu Nükleer Santrali’nin Türkiye’nin enerji ihtiyacından kaynaklanmadığına vurgu yapan Şahin “ Enerji Bakanlığı rakamlarına göre enerjide arz fazlası var. Santralin yapımı S-400, Suriye meselesiyle ilgili” diye konuştu. Ümit Şahin, nükleer enerjinin fosil yakıtlardan daha temiz olduğu iddiasına da “Bu ölümlerden ölüm beğen’ demektir” yorumunu yaptı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.