ManşetTürkiyeUncategorized

Yıldırım’dan Kürdistan açıklaması: Atatürk de kullandı

0

Diyarbakır’da kullandığı ‘Kürdistan’ ifadesiyle ilgili açıklama yapan Binali Yıldırım, ‘Atatürk’ün bölgeden gelen temsilciler için kullandığı sözdür. Biz etle kemik gibiyiz’ dedi.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Diyarbakır ziyaretinde kullandığı Kürdistan ifadesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Elazığ Dernekler Federasyonu ve Fındıkzade Elazığlılar Derneği’nin bir etkinliğinde konuşan Yıldırım, “Kürdistan sözü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetin kurulmasından önce istiklal mücadelesinde bölgeden gelen temsilciler için kullandığı sözdür. Benim ifadem ondan ibarettir” dedi.

Konuşmasını “Bu ülkenin her karış toprağında yaşayan insanlar bizim birinci sınıf vatandaşımızdır.” şeklinde sürdüren Yıldırım, “Kimse Kürtleri ötekileştirmeye, ayrıştırmaya çalışmasın. Biz etle kemik gibiyiz” ifadelerini kullandı.

Kürdistan ifadesinin farklı yorumlandığının hatırlatılması sonrası Yıldırım, “PKK terör örgütüdür. Bundan şüphesi olan varsa tepki göstersin.” diyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de bu ifadeyi istiklal mücadelesinde bölgeden gelen temsilciler için kullandığını ifade etti.

Gazeteci Uğur Dündar‘ın, Ekrem İmamoğlu ile yapılacak canlı yayında moderatörlük yapma teklifini reddetmesi hakkında da konuşan Yıldırım, “‘Adaylara ve demokrasiye zarar verir’ diye bir gerekçe ortaya koydu. Ben de anlamadım. Sadece soracaktı, biz de cevap verecektik. Biraz daha açıklasa iyi olurdu.” yorumu yaptı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.