DünyaManşet

Mali’de Dogon köyüne saldırı: En az 100 kişi öldürüldü

0

Kabileler arası çatışma ve terör saldırılarına sahne olan Mali’nin orta bölümündeki Dogon köyüne yapılan saldırıda ölenlerin cesetleri de yakıldı. Dogon ve yarı göçebe Fulaniler arasındaki çatışma 2012’ten beri sürüyor.

Batı Afrika ülkesi Mali’nin, kabileler arası çatışmaların sık sık görüldüğü orta kesimlerinde, Dogon etnik grubunun yaşadığı bir köye yapılan saldırıda yaklaşık 100 kişinin öldürüldüğü belirtildi. Sanga kasabası yakınlarındaki Sobale Kou köyüne düzenlenen silahlı saldırının ardından cansız bedenlerin yakıldığı belirtildi. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Mali’de, ülkenin kuzey ve orta kesimleri 2012’den bu yana ayrılıkçı çatışmalar ve terör saldırılarına sahne oluyor. Dogonlar ile yarı göçebe Fulaniler arasındaki çatışmalar uzun süredir devam ediyor. Dogonlar, Fulanileri yerel cihatçılarla bağlantılı olmakla suçluyor. Fulaniler ise Mali ordusunun Dogonları kendilerine saldırmak üzere silahlandırdığını öne sürüyor.

Yine aynı bölgede 23 Mart’ta, Dogonlara ait av kıyafetleri giydiği söylenen silahlı kişiler tarafından Fulanilere düzenlenen saldırıda 130’dan fazla kişi ölmüştü.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.