Hafta SonuHaftasonuKitapManşet

Tarih Vakfı’ndan iki yeni kitap

0

Tarih Vakfı Yayınları’ndan çıkan Çevresel Tarih Nedir? ve Anlatılamazı İfade Etmek: Yeni Dersim Sound’unun Oluşumu isimli iki yeni kitap okurlarını bekliyor.

Alanın öncü ve üretken isimlerinden J. Donald Hughes tarafından kaleme alınan Çevresel Tarih Nedir? gerek sağladığı kapsamlı bakış açısı gerekse konuları ele alış biçimiyle kısa sürede başucu kitabı olma niteliğinde. Çevresel tarihe meraklı öğrenci ve araştırmacılar için rehber eser niteliğindeki What is Environmental History? 2nd Edition’ başlıklı çalışmanın çevirisi olan bu eser, insanın çevre, çevrenin de insan üzerindeki etkisine özel bir vurgu yapıyor.

Anlatılamazı İfade Etmek: Yeni Dersim Sound’unun Oluşumu’, Dersimli müziğin son 40 sene içerisindeki gelişimini betimliyor. Farklı kuşaklardan, farklı tür ve alanlarda müzik icra eden yaklaşık 70 müzisyenle yapılan söyleşilerin yanında; Alevi dedeleri, derlemeciler ve araştırmacılar ile de görüşmelerin yapıldığı kitapta onların hayat hikâyeleri üzerinden Dersim/Tunceli’nin sosyal-kültürel tarihi sözlü tarih yaklaşımıyla resmediliyor.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.