ManşetTürkiyeUncategorized

Karadeniz basınından AKP’ye uyarı: Kaşımayın bu işi artık

0

AKP’lilerin İmamoğlu’na yaptığı ‘Pontus’ göndermesi, Karadeniz yerel basınında da tepkilere yol açtı. Bölge gazetelerinin yazarları, AKP’nin ateşle oynadığı kanısında.

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerinde Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, bayramın ikinci gününü Karadeniz kentleri Trabzon, Giresun ve Ordu’da geçirdi. İmamoğlu’nun ziyareti ve AKP’lilerin İmamoğlu üzerinden yaptığı “Pontus – Rum” göndermesi Karadeniz’de yayın yapan yerel gazetelerde geniş yer buldu. Bir yazar, “AK Parti’de bu dili kullanan, ateşle oynuyor” derken, başka bir yazardan İmamoğlu’nun mitingine dair, “Trabzon meydanının görüntülerini iyi izleyin. Sizlere tavsiyem kaşımayın bu işi artık, kaşıdıkça milleti geriyor, içinden çıkılmaz konuma doğru sürüklüyorsunuz” yorumu geldi.

23 Haziran’daki İstanbul seçiminde yarışacak olan İmamoğlu memleketinden başlayarak Karadeniz’deki şehirleri ziyaret etti. İstanbul’da yoğun olarak yaşadığı bilinen Karadenizlilerin İmamoğlu’nun gerçekleştirdiği etkinliklere yoğun katılımı dikkati çekti.

İlk olarak AKP’nin İBB Grup Başkanvekili Tevfik Göksu‘nun yaptığı daha sonra başka AKP’lilerin de katıldığı İmamoğlu’na yönelik olarak “Pontus” göndermesi/benzetmesi Karadenizlilerin tepkisini çekti. Gazeteci İsmail Saymaz‘ın dikkati çektiği Karadenizli yazarlar, AKP’lileri uyaran yazılar kaleme aldılar.

‘Sanki AKP’liler İmamoğlu için çalışıyor’

Trabzon’un köklü gazetelerinden biri olan ‘Karadeniz’den Asım Kemal Güner, yaşananlar için “Aldınız mu cevabınızı. Trabzon meydanının görüntülerini iyi izleyin. Sizlere tavsiyem kaşımayın bu işi artık, kaşıdıkça milleti geriyor, içinden çıkılmaz konuma doğru sürüklüyorsunuz” yorumunu yaptı.

“AK Parti’de bu dili kullanan, ateşle oynuyor. Bu söylemden Yıldırım’a tek oy gelmez. İmamoğlu’na AK Parti kalesi Karadeniz’in oyları kayar da kayar. Sanki AK Partililer göz göre göre İmamoğlu için çalışıyor” diyen Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi’nden Ali Yahya Öztürkise, “Sanki AK Partililer bile bile, göz göre göre Ekrem İmamoğlu için çalışıyor” ifadesini kullandı.

Aynı gazetenin yazarı Selim Şener‘den İmamoğlu’nun mitingi için “Böylesine mahşeri kalabalığı bu şehir belki de son elli yılda görmedi” görüşü geldi. Şener, “Trabzonlular bu ülkenin çimentosu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne dek her kulvarda var oldular” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.