ManşetTürkiyeUncategorized

AKP’den sandık kurulları kararına yeni itiraz

0

AKP, seçim kuruluyla ilgili YSK’nin son kararına itiraz etti. Bayram sonrası kurulun itirazı karara bağlaması bekleniyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sandık kurullarını yasaya aykırı olarak oluşturdukları iddiasıyla soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu başkanları ve seçim müdürlerinin, 23 Haziran’daki İstanbul seçimlerinde görevlerine devam etmesi kararı, AKP ve CHP’den tepki topladı. AKP, YSK’nin seçim kuruluyla ilgili kararına itiraz etti. YSK’nin bayram sonrası itirazı karara bağlaması bekleniyor.

CHP de tepkili

YSK’nin kararına ana muhalefetten de itiraz var. Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Parti Sözcüsü Faik Öztrak, YSK’nin yeni kararına sosyal medya hesabı Twitter’dan tepki gösterdi. Öztrak şu ifadeleri kullandı:

“İlçe Seçim Kurulu Başkan ve müdürlerinin kusuru varsa aynı Başkan ve müdürlerle seçimi yenilemek neden? Başkan ve müdürlerin bir kusuru yok ise seçimi yenilemek neden?

YSK KARARINDA NE DENİLDİ?

YSK’nin kararında seçim müdürlüklerinin işleyişine dair hazırlanmış olan genelgeye atıfta bulunuldu ve “İlçe seçim kurulu başkanlarının ve seçim müdürlerinin görev yetki ve sorumlulukları 298 sayılı Kanunun 15 ve devamı maddeleri ile Seçim Müdürlükleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Genelge’de belirlenmiş olup, 23 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için ilçe seçim kurulu başkanı, seçim müdürü ve seçim personelinin görev değişikliği hususunda bu aşamada yapılacak bir işlem bulunmadığına karar verildi” denildi.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.