DünyaEkoloji

Filipinler’de öğrenciler 10 ağaç dikmeden mezun olamayacak

0

Filipinler’de yeni çıkarılan bir yasaya göre, lise ve üniversite öğrencilerine mezun olabilmeleri için 10 ağaç dikme şartı koşuldu.

Filipinler’deki yeni yasaya göre, mezuniyet durumunda olan lise ve üniversite öğrencilerinin mezun olabilmek için 10 ağaç dikmeleri gerekecek. Böylece Filipinler’de her yıl 175 milyon yeni ağaç dikilmiş olacak.

 The Independent’ta yer alan habere göre, yasanın savunucuları, bir kuşakta 525 milyar ağaç dikilmesine neden olabileceğini söylüyor. Çıkarılan yasanın mimarı Magdalo Partisi temsilcisi Gary Alejano, yasayla ilgili olarak “Her yıl üniversiteden mezun olan yaklaşık 500 bin kişi, bu girişimin uygun şekilde hayata geçirilmesi halinde, her yıl en az 175 milyon yeni ağaç dikilmesini sağlayacak” dedi.

‘Uygun yerli türler seçilecek’

CNN Filipinler’in aktardığına göre ise, ağaçlar mangrovlara, mevcut ormanlara, bazı koruma alanlarına, askeri bölgelere, terk edilmiş maden alanlarına ve seçilmiş kent alanlarına dikilecek. Hükümet de dikilen ağaçların dikim için seçilen alanlara uygun yerli türlerden seçileceğini açıkladı. Filipinler Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Eğitim Komisyonu bir aray gelerek yasanın ayrıntılarını düzenleyecek.

Filipinler, 20 yüzyılda yüzde 70’ten yüzde 20’ye inen yeşil alanlarıyla dünyada doğasına en çok zarar veren ülkelerden biri. Yasadışı ağaç kesimi ülke için bir sorun olmaya devam ediyor ve bazı bölgelerde meydana gelen ağaç eksikliği nedeniyle sel ve toprak kayması gibi doğal felaketler riski artmış durumda.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.