ManşetTürkiyeUncategorized

Canan Kaftancıoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi

0

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medya paylaşımları nedeniyle, 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesince başlatılan soruşturma kapsamında, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama’, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ ve ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından 4 yıl 10 aydan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca kabul edildi.

Erdoğan ve 15 Temmuz’da yaralananlar müşteki oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müşteki sıfatıyla yer aldığı iddianamenin ilk duruşmasının 28 Haziran’da yapılmasına karar veren mahkeme heyeti, Kaftancıoğlu’nun ilk duruşmada hazır bulunması için tebligat gönderilmesine, aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralananlarında bulunduğu 8 müştekiye de duruşmaya gelmeleri için davetiye gönderilmesini kararlaştırdı.

İddianame önce hükümete yakın Sabah gazetesi’ne sızdırılmıştı. Kaftancoğlu, “Haberim yok, bana bildirilmedi” derken, kamuoyunda oluşan tepki üzerine haber yayından kaldırılmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.