ManşetTürkiyeUncategorized

CHP’nin sandık kurulu itirazı kabul edildi

0

CHP’nin Beykoz’da kamu görevlisi olmayan dört kişinin sandık kurulunda görevlendirilmesiyle ilgili itirazını ilçe seçim kurulu kabul etti.

Beykoz İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin 23 Haziran seçimleri için oluşturulan sandık kurullarındaki kamu görevlisi olmayan dört kişiyle ilgili yaptığı itirazı karara bağladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine gerekçe gösterdiği kamu görevlisi olmayanların sandık kurullarında görevlendirilmesi, 23 Haziran seçimleri için oluşturulan listelerde de ortaya çıkmıştı. CHP, Beykoz’da devlet memuru olmayan dört kişinin sandık kurullarına görevli olarak atandığını tespit ederek ilçe seçim kuruluna itiraz etmişti. Kurul bugün toplanarak, söz konusu dört kşiinin sandık kurulu listelerinden çıkarılmasına karar verdi. Kurul ayrıca “Memur olmadıkları halde listeye dahil edilen kurum amirleri hakkında gereğinin yapılması için Kaymakamlığa yazı yazılmasına” karar verdi.

‘Mızıkçılığa izin vermeyeceğiz’

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu kararı şöyle değerlendirdii: “Devlet yani kaymakamlık, ilçe seçim kuruluna gönderdiği listede yine memur olmayanları yazdı. Daha önceki seçimlerde de memur olmayanları sandık kurulu başkanı olarak atayan kaymakamlıklar, yani devletti. İlçe seçim kurulları da devlet tarafından mağdur ediliyor. Seçimin iptaline gerekçe diye sundukları durumu tekrar edilen seçimde aynı şekilde uygulayabilecek kadar akıl tutulması içindeler. 23 Haziran’dan sonra mızıkçılık yapmalarına müsaade etmeyeceğiz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.