Hafta SonuHaftasonuKültür-Sanat

Süpürge, 22’inci kez Başkent semalarında uçuyor

0

22’inci Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başladı. Bu yılın teması ‘Hikayem 22.0’

22’inci Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Devlet Opera ve Bale Sahnesi’nde açılışını yaptı. ‘Hikayem 22.0’ temasıyla bu yıl gösterime girecek filmlerin tanıtıldığı gecede Onur Ödülü’nü Ayla Algan ve Sumru Yavrucuk, Bilge Olgaç Başarı Ödülü’nü Meltem Cumbul ve Pelin Esmer, Tema Ödülü’nü Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı, Genç Cadı Ödülü’nü ise Gözde Çığacı aldı.

Bir hafta boyunca 141 film

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, bu yıl beş ayrı kıtadan kadın filmlerini Başkent’e taşıyor. 23-30 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek festival boyunca 141 film izleyicilerin beğenisine sunulacak. Her Biri Ayrı Renk, Yersiz yurtsuz, Dertsiz Tasası, Pembesiz Mavisiz gibi bir çok başlıkta toplanan film ve belgeseller, göçmen sorunundan toplumsal yargılara, başarı ve mücadele öykülerinden derin iç çekişlere dek, kadınların var olduğu her alanı ve hayatları yansıtıyor. Filmler, Büyülü Fener ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gösterime girerken, Casa Italia ve Etnoğrafya Müzesi’nde de etkinlikler var.

Perşembe günü açılışını yapan Festival’i izlemek için beş gününüz daha var. Program için tıklayın http://ucansupurge.org.tr/

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.