Kültür-Sanat

“Ankara Comics and Art Festival” başlıyor

0

2016 yılından beri Kadıköy Moda’da düzenlenen İCAF (İstanbul Comics and Art Festival), bu yıl 25-26 Mayıs tarihlerinde Ankara Comics and Art Festival adıyla Bilkent Center’da gerçekleşiyor.

Ankara Comics and Art Festival, çizgi roman dükkanları, karikatür ve mizah dergileri, yayın evleri, illüstrasyon sergileri ve bağımsız çizerler, canlı grafiti ve mural çalışmaları, katılıma açık atölye programları, panel ve sanatçı konuşmalarını içeren, şehir, çizgi dünyası ve farklı sanat disiplinleri üzerinden yaratıcı deneyim alanları sunan bir açık hava festivalidir.

Bu sene 20. yaşını kutlayan ve yenilenerek bünyesine ulusal uluslararası birçok firmayı dahil eden Bilkent Center açık otoparkında gerçekleşecek olan festivalde yer alacak çizgi roman, karikatür ve yayınevi stantlarında çizgi roman takipçileri çeşitli yayınlara ulaşabilecek. Festival alanına gelecek olan çizerlerin sergilerini görme ve düzenlenecek imza seanslarında kendileriyle tanışma imkânına sahip olacaklar. Festival süresince gerçekleştirilecek atölye çalışmalarında çizerlerin moderatörlüğünde çizgi roman ve karikatür teknikleri, illüstrasyon, fanzin ve stencil çalışmaları ziyaretçiler tarafından deneyimlenebilecek. Çizerler ve sanat dünyasından isimlerin katılımıyla gerçekleştirilecek söyleşilerde festival ziyaretçileri çizgi dünyasına dair çeşitli bilgilere ulaşabilecek ve soru cevap seanslarında merak ettiklerini sorabilecekler.

Festivalin şimdiye kadar açıklanan atölye programı arasında Uzay Çöpü ile Hikâye Görselleştirme Atölyesi, Rıza Türker ile Stilize Karakter Yaratma Atölyesi, Murat Gürdal Akkoç ile Yöresel Fantezi Karakter Çizimi, Sırma Bilir ve Onur Kutluoğlu ile Potansiyel Çizgi Öykü Atölyesi, Hüseyin Özkan ile ‘’Çizgi Romanda Hikâye Anlatımı’’, Beril Orman ile ‘’Fantastik İllüstrasyon’’, Aybars Yücel nam-ı diğer Devak ile ‘’Stencil ve Mural’’ atölyeleri yer alıyor. Albüm kapakları atölyesinde In Hoodies ve Bam Bam Bam’ın daha önce yayınlanmamış birer parçası katılımcılar tarafından dinlenecek ve bir albüm kapağı tasarlamaları istenecektir. Radyo Eksen programcılarından Gülşah Güray, Hakan Tamar, Kaan Sezyum ve Ketche ‘’Dünyadan Albüm Kapakları’’, Devrim Kunter ise ‘’Arketipler ve Süper Kahramanlar’’ başlıklı söyleşileri ile festivalde yer alacaklar. Gökhan Tüfekçi nam-ı diğer Kapagozuktukaptan ve Cem Sonel ise festivalin street art bölümünde iki gün boyunca canlı mural çalışmaları ile ziyaretçiler ile buluşacaklar.

Festival sahnesinde 25 Mayıs Cumartesi In Hoodies akustik performansı ile, 26 Mayıs Pazar Palmiyeler sahne alacak. Cumartesi akşamı festivalin açılış partisi The Ringo Jets performansı ile Bilkent Center Sess’te gerçekleşecek. ICAF 2018 yılı teması olan ‘’Kimlik’’ kavramı üzerinden gerçekleştirilen animasyon seçkisi Ankara Comics and Art Festival’de yer alacak gösterimde animasyon severler ile buluşacak. (Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.