EkolojiManşet

Gökkuşağı Savaşçısı bir kez daha İstanbul’da

0

Greenpeace’in efsane gemisi Rainbow Warrior bu hafta sonu İstanbul’da. ‘Güneş için Omuz Omuza’ projesi kapsamında Üsküdar’a demirleyecek gemi, ziyarete açık.

Milyonlarca insana ilham veren Rainbow Warrior (Gökkuşağı Savaşçısı) “Güneş için Omuz Omuza” projesi kapsamında Türkiye’nin güneş enerjisi potansiyeline dikkat çekmek üzere yarın İstanbul’a geliyor. Rainbow Warrior hafta sonu boyunca demirleyeceği Üsküdar’da ziyaretlere açık olacak.

Yeşil sahalara güneş enerjisiyle güç katmayı amaçlayan “Güneş için Omuz Omuza” projesi Süper Lig’deki tüm kulüplerin statlarının çatısında güneş paneli kullanılmasını hedefliyor. 18 kulübün sahasını güneş enerjisiyle aydınlatması halinde  35 bin evin bir yıllık elektrik ihtiyacının karşılanabileceği belirtiliyor.

Geminin bu seferki İstanbul ziyaretinin özel bir önemi olduğuna dikkat çeken Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Proje Sorumlusu Duygu Kutluay “Rainbow Warrior, Greenpeace ile iklim değişikliğiyle mücadele etmek için stadyumlarda güneş enerjisinin kullanılmasını isteyen binlerce taraftar arasında köprü olmak için geliyor. Türkiye güneş enerjisinde dünya lideri; Türkiye’deki öncü güç ise spor kulüpleri olabilir” dedi. Rainbow Warrior, 2014 yılında da Türkiye’de var olan ve planlanmakta olan kömürlü termik santrallerin çevre ve sağlık etkilerine dikkat çekmek için İstanbul’a, 2016’da da Bodrum’a gelmişti.

Greenpeace’in efsane gemisi Rainbow Warrior, 1985 yılında Fransız hükümeti ajanları tarafından bombalanıp batırıldı. Çevre suçlarıyla 20 yılı aşkın süre boyunca mücadele eden Rainbow Warrior II ise 2011 yılında emekliye ayrıldı. İstanbul’a demirleyecek Rainbow Warrior III, 2011 yılından bu yana dünya sularında çevre mücadelesini sürdürüyor.

Gemiyi, Üsküdar’da bulunan Paşalimanı’nda 25 Mayıs Cumartesi günü 09.00- 12.45 ve 14.15-18.30 saatleri arasında, 26 Mayıs Pazar günü ise 09.00-12.45 ve 14.15-19.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.