İklim ve EnerjiManşet

Greenpeace eylemcileri BP’nin Londra’daki merkezini kuşattı

0

Yeni fosil yakıt sondajlarının sonlandırılması çağrısında bulunan eylemciler, petrol devi BP’nin iklim değişikliği konusunda daha fazla adım atmasını istiyor.

İklim aktivistleri, İngiliz petrol şirketi BP’nin Londra’daki merkezine girişleri engelleyerek yeni petrol ve doğal gaz aramalarına son verilmesini istedi. Greenpeace eylemcileri, BP’nin iklim değişikliği konusunda daha fazla adım atılmasını istiyor.

Aktivistler petrol devinin St. James Square’de bulunan binasının girişlerine 03.00’te, 5 büyük konteyner yerleştirdi. Her bir konteyner içinde 2 aktivistin bulunduğunu bildiren Greenpeace, konteynerlerde en az bir hafta yetecek erzak olduğunu bildirdi.  Greenpeace eylemcisi Paul Morozzo, “Her şeyin eskisi gibi devam etmesi bir seçenek değil. BP, milyonlarca insanın yaşamını ve yaşadığımız dünyayı tehdit eden iklim değişikliğini körüklüyor. Bilimsel olarak her şey ortada; yaşanabilir bir dünya istiyorsak yeni petrol ve doğal gaz arayışını sonlandırmalıyız. BP temizlenmeli ya da yok olmalı” diye konuştu.

Ortaklar Paris Anlaşması’nı işaret ediyor

BP’nin 10 milyar sterlinlik (75 milyar TL’lik) hissesini elinde bulunduran bir grup yatırımcı, geçen hafta şirketi iklim değişikliğinden kaynaklanan riskler konusunda daha şeffaf olmaya zorlayan bir öneri açıklamıştı. Öneri kapsamında BP, küresel sıcaklığı en fazla 1,5 derecede tutmayı hedefleyen Paris İklim Anlaşması’nın kriterleri doğrultusunda, üstleneceği yükümlülüğe dair ayrıntılı bir strateji sunmak zorunda kalacak.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.