KadınManşet

Kanadalı politikacıdan ‘mansplaining’ kaşkolu

0

Kanada’nın Montreal kentinde bir kadın belediye meclis üyesi, hem konuşulanlara daha fazla odaklanabilmek hem de erkeklerin kadınlardan daha çok konuştuğunu kanıtlamak için oturumlarda kırmızı ve yeşil renklerde kaşkol örmeye başladı.

Feminist literatürde, “bir şeyin, anlatımı dinleyen kişinin anlatan kişiden daha fazlasını bildiği gerçeğine aldırış edilmeden anlatılması, bunun genellikle bir erkek tarafından bir kadına yapılması” anlamında kullanılan mansplaining, kadınlara yönelik ayrımcılığın önemli göstergelerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Sue Montgomery, erkekler konuşurken kırmızı, kadınlar konuşurken de yeşil ip kullanıyor. Montreal Gazette’yee göre ilk oturumda Montgomery 38 santim kaşkol ördü. Koşkolun yüzde 80’i kırmızı.

Açık artırmaya çıkaracak

Montgomery, Noel’e kadar kaşkolunu örmeye devam edecek. Her ay Twitter’da kaşkolun fotoğrafını paylaşacak olan Montgomery, örgüsünü daha sonra açık artırmayla satacağını ve gelirini kadınlara yardım kuruluşuna bağışlayacağını söyledi.

Aynı zamanda Côte-des-Neiges-Notre-Dame-de-Grace ilçesinin belediye başkanı olan Mongomery, örgü yapmayı Almanya’da öğrenciyken öğrendiğini, bir şeyler örmenin konsantrasyonunu artırdığını, konuşulanları daha iyi anlayabildiğini söylüyor.

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.