ManşetTürkiyeUncategorized

‘Çorlu aileleri’ne skandal sözler: Gençsiniz, bir daha çocuk yaparsınız

0

Çorlu’da tren kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri Adalet Nöbeti’ni sürdürüyor. Kazada ailesini kaybeden Kartal, yetkililerin kendilerine “Daha gençsiniz, çocuk yaparsınız’ dediğini söyledi.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de yolcu treninin devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlerin aileleri, yaralılar ve avukatları, 19 Nisan’da başlattıkları “Adalet Nöbeti”ne bugün İstanbul Sirkeci Garı’nda devam etti. Basın açıklaması yapan ailelerden anne ve babasını kazada kaybeden İsmail Kartal, “Yetkililer geldi çocuğu kaybeden ailelere ne dedi biliyor musunuz, ‘daha gençsiniz çocuk yaparsınız… Vicdanınız bu kadar mı?” dedi. Ailelerin ortak açıklamasını okuyan Kartal on ay boyunca seslerini çıkarmadan adliyelerde, hakimlerden, savcılardan medet umduklarını belirterek şöyle konuştu: “Bizi acılarımız bir araya getirdi. Sizlerle acılarımızla değil, dayanışma için, güvenli demiryolları için, adaletli bir ülke için, daha güzel bir Türkiye için bir araya gelmek istiyoruz. Acımızı biraz olsun hafifletsinler diye, bir daha böyle katliamlar olmasın diye, suçlular açığa çıkarılsın diye..”

‘Tek torunum toprağın altında’

Hayatını kaybeden Oğuz Arda Sel’in dedesi Mehmet Öz de ” Olayın olduğu gece oradaydım. Çamurun üzerine mucur dökülerek yol yapılmaz….. Siz torunlarınızı izlerken ben ağlıyorum. Benim bir tane torunum vardı o da toprağın altında. Adalet nerede adalet” diyerek isyan etti.

Kaybettikleri yakınlarının fotoğrafının olduğu tişörtleri giyen aileler sırasıyla adalet arayışlarını dile getirdi.

‘Hesap verilmedikçe karanlık büyüyor’

Nöbete destek veren sanatçı Melike Demirağ ise şu ifadeleri kullandı: “Burada çok ciddi bir vicdan konusu var. Kaza denilen ama kaza olmayan, ihmaller sonucu meydana gelen, buna facia diyoruz, bunun sorumlularının tepeden tırnağa bulunması ve sorumluların hesap vermesini istiyoruz. Ne yazık ki Türkiye’de hesabı verilmemiş yılların acısını çekiyoruz. Geçmişin hesabı verilmediği için bugünkü karanlık daha da büyüyor.”

“Çorlu Tren Katliamı Aileleri”, sadece 4 kişi hakkında dava açılıp, diğer sorumlular hakkında takipsizlik kararı verilmesi üzerine adalet nöbeti başlatmıştı.  Kazada 25 kişi hayatını kaybetti, 318 kişi yaralandı. Ailelerin açıklaması şöyle:

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.