İklim KriziManşet

Avrupa’nın gündemi iklim değişikliği ve göç

0

AP seçimlerine iki hafta kala açıklanan ankete göre, Almanlar AB’nin gelecekte çözmesi gereken en büyük sorunun çevrenin korunması ve iklim değişikliği olduğu görüşünde. AB genelinde de yanıtlar çok farklı değil.

Almanya’da öğrenciler sık aralıklarla iklim değişikliğine karşı hükümetlerini harekete geçirmek üzere eylemler düzenliyor.

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine iki haftadan az bir süre kaldı. Yapılan bir ankete göre, Alman seçmenler için Avrupa’yı ilgilendiren en önemli konuların başında çevre sorunları ve iklim değişikliği geliyor.

Anket, Die Welt gazetesinin de aralarında bulunduğu Leading Newspaper Alliance (LENA) mensubu sekiz Avrupa gazetesi tarafından kamuyou araştırma kuruluşu YouGov’a yaptırıldı. Sekiz Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkede yaşayan yaklaşık 8 bin kişiye, 16 alandan hangisini AB’nin geleceği için en büyük sorun olarak gördükleri sorusu yöneltildi. Katılımcılara üç tercih yapma şansı verildi.

İklim değişikliği ve göç ilk iki sırada

Almanya’dan ankete katılanların yüzde 34’ü, çevrenin korunması ve iklim değişikliğinin Avrupa Birliği’nin (AB) geleceğini ilgilendiren en önemli konu olduğu görüşünde olduklarını bildirdi. Göç konusu ise yüzde 32’lik oranla ikinci sırada geldi.

Sekiz ülkedeki katılımcıların verdiği yanıtların ortalamasına göre ilk iki sıralama değişiyor. Tüm katılımcıların görüşlerinin ortalamasına göre çevre ve iklim konusu ikinci sıraya düşüyor, çoğunluk Avrupa’nın gelecekte çözmesi gereken en önemli sorunun göç olduğunu ifade ediyor. Ancak iklim değişikliğinin yol açtığı sorunlar yüzünden bulundukları yerlerden Avrupa’ya doğru göç edenlerin sayısının giderek artması, bu iki sorunun birbirinden ayırt edilmesini zorlaştırıyor.

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.