LGBTİ+Manşet

ODTÜ’de boykot var

0

ODTÜ’de Onur Yürüyüşü’ne polis saldırısı sonrası öğrenciler rektörlüğü protesto ve bir günlük dersleri boykot kararı aldı: Polis, şiddet, nefret varsa ders yok!

Onur Yürüyüşü’ne yönelik polis saldırısı sonrası ODTÜ öğrencilerinden boykot kararı geldi. ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisleri’nde buluşan öğrenciler, Rektörlüğü protesto kararı aldı. Bugün Rektörlük önüne siyah çelenk bırakarak “Rektöre Veda Töreni” düzenleyecek olan öğrenciler, ODTÜ Senatosu’nun olağanüstü toplanacağı yarın da “Polis, şiddet, nefret varsa ders yok!” diyerek dersleri boykot edecek.

Evrensel’den Buse Vurdu‘ya konuşan Münazara Topluluğu’dan Akın Onur Efe, “Rektör, öğrencilerle okul üzerinde giriştiği iktidar mücadelesini gerek öğrenci topluluklarını kapatarak gerek etkinliklerini sınırlayarak son geldiğimiz noktada ise okula polisi adeta davet ederek gösterdi. Öğrencilerin ve akademisyenlerin tartaklanmasına müsaade ederek fiili meşruiyetinin kalmadığını ispatladı” dedi. Rektörün okul üzerinde bir hükmü kalmadığını göstermek amacıyla boykot kararı aldıklarını ifade eden Efe, ‘bu sürecin ardından da mücadelelerinin süreceğini’ dile getirdi.

ODTÜ’de geleneksel hale gelen Onur Yürüyüşü’ne yapılan polis saldırısında biri Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğretim görevlisi olmak üzere, 22 kişi darp edilerek göz altına alınmıştı. Gözaltına alınanlar gece saatlerinde serbest bırakıldı.

ODTÜ Medya Topluluğu üyeleri ise Ankara Valiliği’nin mahkeme tarafından kaldırılan yasağına rağmen rektörlüğünü hâlâ Onur Yürüyüşü’nü yasakladığını belirterek, “Evimiz olan kampüsümüzde yaşananlar, yani darp, gözaltı, plastik mermiler ve nefret söylemleri kabul edilemez” diye konuştu.

Öğrenciler ve akademisyenler polis şiddetine maruz kalırken rektörlüğün sessiz kalmasının ‘ODTÜ tarihine kara bir leke’ olarak geçtiğini ifade eden Medya Topluluğu üyeleri, “Bizler ODTÜ Medya Topluluğu olarak giderek artan bu baskıların karşısındayız. Bizler Rektörlüğün değil ODTÜ’nün medyası olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ODTÜ Siyaset Bilimi Topluluğu ise, Onur Yürüyüşü’nün, hukuksuz bir biçimde engellenmeye çalışıldığını; gerçekleşen polis saldırısı sonrası biri Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğretim görevlisi olmak üzere 22 arkadaşlarının cebir ve işkenceyle gözaltına alındığını belirtti: “10 Mayıs Cuma günü ortaya çıkan, ODTÜ’nün taşıyıcısı olduğu değerlerin ayaklar altına alındığı şiddet ve işgal tablosu kabul edilemez niteliktedir. Bizler Siyaset Bilimi Toplululuğu olarak üzerimizde oluşturulan bu baskıyı hiçbir zaman kabul etmedik ve etmeyeceğiz. Daraltılmak istenen yaşam alanlarımızı savunmaya her zaman olduğu gibi devam edeceğiz.”

Okulun Dağcılık ve Kış Sporları Kolu ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu üyeleri de LGBTİ+ haklarının insan hakları olduğunu vurgulayarak, karşılaştıkları her türlü ayrımcılığın ve eşitsizliğin karşısında durmaya devam edeceklerini yineledi; yaşadıkları şiddetin kabul edilemeyeceğini vurgulayarak tüm öğrencileri boykota davet etti.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.