ManşetTürkiyeUncategorized

MAK Danışmanlık: Seçmenin yüzde 17’si tercih değiştiriyor, çoğu AKP’li

0

Konsensus’un ardından MAK araştırma Şirketi de yaptığı araştırmayı paylaştı: 31 Mart’ta İstanbul’da oy kullananların yüzde 16-17 civarı, ‘seçim tekrarı durumunda kararım değişir’ diyor.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen kamuoyu araştırma şirketi MAK Danışmanlık’ın yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Kulat, 31 Mart’ta İstanbul’da oy kullananların yüzde 16-17’sinin parti tercihini değiştireceğini, çoğunun AKP seçmeni olduğunu söyledi.

Anket 31 Mart seçimlerinden sonra, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçimin yenilenmesi kararından önce yapılmış. TV5’te konuşan Kulat, ankette İstanbul’da AKP’ye MHP’den ciddi katkı gelmediğinin görüldüğünü aktardı, “‘Cumhur ittifakı’na oy verenlerin sadece yüzde 3’ü MHP’li” dedi.

MAK’ın “Seçimde bir hile yapıldığını düşünüyor musunuz?” sorusuna deneklerin yüzde 56’sı “Hayır”, yüzde 36’sı ise “Evet” yanıtını vermiş.

Kulat şöyle konuştu: “Seçimin tekrarlanması durumunda politik tercihiniz değişir mi?’ sorusuna deneklerin yüzde 79’u ‘Değişmez’ cevabı verdi. Yüzde 8’i ‘Kararsız‘ olduğunu, yüzde 13’ü ise ‘Evet, değişir’ cevabı verdi. Kararsızları dağıttığınızda, yüzde 16-17’lik bir seçmen, ‘Evet, kararım değişir‘ diyor ve bu seçmen, ağırlıklı olarak cumhur ittifakına oy verdiğini söyleyen seçmen. Bu fotoğraf doğru çıkarsa, Ekrem İmamoğlu’na oy verme oranının artacağı görülüyor.”

Konsensus Araştırma’ya göre ise CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, AKP adayı Binali Yıldırım’ın yüzde 2 farkla önünde.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.