EkolojiTürkiye

Yağmur yandı, yangın söndü

0

Giresun’da ormanlık alanda çıkan yangına bölgenin sarp oluşu ve araç yollarının açılmamış olması nedeniyle müdahale edilemedi. Yangın, rüzgar kesilip yağmur başlayınca kendiliğinden söndü

Giresun’un Espiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve müdahale edilemeyen yangın, 10 hektarlık alana zarar verdi. Yangın, rüzgarın etkisini yitirip yağmurun başlamasıyla birlikte 15.5 saat sonra kendiliğinden söndü.

Yangın dün Espiye ilçesine bağlı Sakarya köyü Honuz mevkiindeki ormanlı alanda, saat 14.30 sıralarında çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede geniş bir bölgeye yayıldı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, arazöz ve yangın söndürme ekibi sevk edildi. Ancak, bölgenin sarp olması ve araç ulaşımı için ormaniçi yolların açılmamış olmaması nedeniyle ekipler yangına müdahale edemedi.

Bunun üzerine alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için önlemler alındı, vatandaşlar uyarıldı. Metrelerce yükseğe çıkan alevler, gece boyunca bölgeyi aydınlattı. Alevler, ilçe merkezinden de görüldü.

İtfaiye ve Orman İşletme ekipleri, sabaha kadar bölgede bekleyişini sürdürdü. Rüzgarın etkisini yitirmesi, hafif yağmur yağışının başlamasıyla yangın, saat 06.00 sıralarında kendiliğinden söndü. Bazı noktalarda dumanların yükseldiği bölgeyi izleyen ekipler, yangının tamamen sönmesini bekliyor. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.