TürkiyeUncategorized

Bozcaada, 23 Haziran’da ‘kapalı’

0

İstanbul’da seçimlerinin 23 Haziran’da yenilenmesi kararının ardından Bozcaada’daki işletmeler seçmenlerin oy kullanmasını teşvik için 23 Haziran’da İstanbul’dan müşteri kabul etmeyeceklerini açıkladı. Belediye de  o tarihe denk gelen Yerel Tatlar Festivali’ni erteledi.

23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimleri nedeniyle Bozcaada’daki işletmelerin birçoğu İstanbul’dan gelecek misafirleri kabul edemeyeceklerini açıkladı. “Önce oy, sonra tatil” diyen işletmeler o tarihe yapılmış olan rezervasyonlar varsa müşterilerin herhangi bir kaybı olmadan yatırılan kaporaların iade edileceğini belirtti.

Bozcaada Haber’e göre, Bozcaada Belediyesi ve Bozcaada Turizm İşletmeleri Derneği (BOZTİD) İstanbul’da yenilenecek seçimlerin tarihine denk gelen Yerel Tatlar Festivali’nin 29-30 Haziran tarihlerine ertelendiğini açıkladı. Belediye’den yapılan açıklamada, “İstanbullu dostlarımızın kendi yerel yöneticilerini seçme konusunda büyük bir hassasiyet göstereceklerine, bu demokratik haklarını kullanarak oylarına ve sandıklara sahip çıkacaklarına olan inancımız tamdır. 23 Haziran hafta sonu hariç, tüm Bozcaada sizleri hasretle kucaklamak ve kendinizi evinizde hissedecek kadar misafirperverlikle karşılamak için sabırsızlanıyor” denildi.

Pek çok işletme de sosyal medya hesaplarından açıklamalar yayımlayarak, 22-23 Haziran’da İstanbullu misafir kabul etmeyeceklerini açıkladı. “Oyunuzu kullanın, öyle gelin” ortak temalı açıklamalardan bazıları şöyle:

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.