ManşetTürkiye

Boykot yok, CHP yeniden İmamoğlu’nu aday gösterdi

0

CHP’de olağanüstü Parti Meclisi toplantısı sona erdi. Ekrem İmamoğlu yeniden aday gösterildi.

CHP Parti Meclisi (PM) ve milletvekilleri, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından saat 10.00’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıda boykot yerine 23 Hazrian’daki seçime gitme kararı alındı. Parti genel merkezinde düzenlenen toplantıya mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve milletvekilleri katıldı.

Kritik PM sonrası bir açıklama yapan İmamoğlu şöyle konuştu: “Demokrasimize büyük bir darbe vurulmuştur. Bu süreci hep birlikte tamir etmeliyiz. Tüm süreci genel başkanımız Genel Başkanımız Grup Toplantısı’nda açıklayacaktır . Gerçekten her şey çok güzel olacak. Hep beraber çok güzel işler başaracağız hem ülkemiz hem demokrasimiz adına. ”

PM toplantısı sonrası CHP PM üyeleri ve milletvekilleri ‘Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi’ yayımladı. “Ülkemizde tuz artık kokmuştur” denilen bildirgede, “sandık kurullarında şaibe varsa, 16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı, Milletvekili Seçimleri ve 31 Mart’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle aynı sandıkta ve aynı zarflarla yapılan ilçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği seçimlerinin de aynı kıstasla yenilenmesi” istendi. .

Kurullarda hata varsa tek sorumlusunun YSK olduğu belirtilen bildirgede, seçmene kusur yüklenemeyeceği ve cezalandırılamayacağı kaydedilerek, YSK üyelerinin topluca istifası istendi.

Kılıçdaroğlu: Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz

Toplantı öncesi bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Çok güzel şeyler olacak, hiç kimse meraklanmasın. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Her şeye karşın getireceğiz. Mücadelemiz demokrasi için olacak” değerlendirmesinde bulundu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.