DuyurularHaber HattıSivil Toplum

Heinrich Böll Stiftung Türkiye, enerji dönüşümü ve çevre adaleti alanlarında burs veriyor

0

Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği (HBSD), enerji dönüşümü ve çevre adaleti alanlarında hazırlayacakları tezler için, konuyla ilgili çalışan yüksek lisans öğrencilerine burs verecek. Burs alacak öğrencilerin tezlerinin HBSD’nin program başlıklarının temel değerlireni uyumlu, sosyo-politik bir angajman ile yüksek derecede bilimsel katkı sunuyor olması bekleniyor.

Dernekten yapılan ve genç, yaratıcı, toplumsal duyarlığa sahip öğrencilerin başvurularının beklendiği belirtilen açıklamada, programın amacı şöyle açıklanıyor:“Amacımız, bir yandan bu alanlardaki nitelikli bilimsel araştırmaları desteklerken, bir yandan da bu, geleceğin en önemli araştırma alanlarına olan akademik ilgiyi ve lisans sonrası eğitimde enerji dönüşümüne ve çevre adaletine yönelen gençlerin, geleceğin uzman, araştırmacı ve bilim insanlarının sayısını artırmak. Böylece hayati öneme sahip bu konuların üniversitelerin, araştırma kuruluşlarının ve bilim enstitülerinin gündemine daha fazla gelmesine katkıda bulunmaktır”.

Bir sonraki dönem için başvuruların 13 Mayıs 2019’dan itibaren yapılabileceği burs programına son başvuru tarihi; 20 Haziran 2019, Perşembe günü.

Burs programına,

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,

-YÖK tarafından tanınmış bir Türkiye üniversitesinde yüksek lisans programına kayıtlı

-Ağırlıklı araştırma alanı ve tez konusu olarak kırsal kalkınma veya yenilenebilir enerji / enerji verimliliği konularını belirlemiş öğrenciler; posta, kargo veya elektronik posta aracılığıyla başvurabilir.

Başvuru için gerekli evraklar, tarih, değerlendirmeler, kriterler vb. için tıklayın

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.