Kültür-SanatManşet

Kafdağı’ndan bir ses

0

Dünya çapında pek çok başarıya imza atan, doğuştan görme engelli, Adige soprano Nafset Chenib, ilk Türkiye konserini 5 Mayıs Pazar günü piyanist Feruza Kosach eşliğinde gerçekleştirecek.

Nafset Chenib, Viladimir Spivakov Moskova Virtüozları Orkestrası, Svetlana Devlet Akademi Senfoni Orkestrası, St. Petersburg Filarmoni Orkestrası ve Bolşoy Oda Orkestrası gibi ünlü orkestralarla birlikte solo performanslar sergilemiştir. 2014 Soçi Paralimpik Oyunları’nın kapanış töreninde José Carreras ile birlikte sahne alarak muhteşem bir konser veren Chenib, Moskova Koro Sanatları Akademisi’nden üstün başarı derecesiyle mezun olmuş ve profesyonel eğitimine Amerika’da devam etmiştir. Manhattan Müzik Okulu’nda Şan Bölümü Başkanı ve New York’un en önemli şan hocalarından biri olan Prof. Maitland Peters ile çalışmıştır. Adige Cumhuriyeti’nin onur ödülüne layık görülen Chenib, Manhattan Müzik Okulu’nun, müzik alanındaki üstün başarısı ve insani çabaları için verdiği Pablo Casals Ödülü’nün de sahibidir.

Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı’nın konuğu olarak ülkemize gelecek olan sanatçı, Bakırköy Belediyesi’nin katkılarıyla 5 Mayıs Pazar günü, saat 19.30’da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde sizlerle olacaktır. (Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.