Ekoloji

Teksas’ta kovanlara saldırı: 500 bin arı öldü

0

20 arı kovanının yakıldığı veya nehire fırlatıldığı Teksas’ta yarım milyon arı öldü. Yetkililer, “kaybedilen her koloni çevre için büyük kıyım” dedi.

ABD’nin Teksas eyaletinde geçtiğimiz hafta sonu en az 20 arı kovanına saldırıldığı açıklandı. Yetkililer bu saldırılar sonucunda yaklaşık yarım milyon arının öldüğünü bildirdi. Brazoria İlçesi Arıcılar Birliği’nin (BCBA) açıklamasına göre arı kovanlar, yanmış veya suya fırlatılmış şekilde bulundu.

Houston Chornicle’a konuşan BCBA başkanı Steven Brackman, her kolonide yaklaşık 30 bin arı yaşadığını ve en az 20 kovanın tahrip edilip yakıldığını veya nehire fırlatıldığını açıkladı. Yaklaşık yarım milyon arının yanarak veya boğularak öldüğünü ifade eden Brackman polise verdiği ifadede, “Kaybettiğimiz her koloni çevre için büyük bir yıkım” dedi.

Yetkililer olayla ilgili soruşturma başlatırken yakalanmaları durumunda zanlılara kundaklama suçlaması yöneltilmesi bekleniyor. Saldırganların yakalanması için istihbarat verecek kişiye de Brazoria İlçesi Suç Durdurucuları  beş bin, BCBA ise bin dolar ödül verecek.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.